Hírek

2012.10.29. 19:26

Közel az olvasókhoz - Lakóhelyünk fórum Berhidán

Berhida - Több érdekes problémát is felvetettek olvasóink lapunk Lakóhelyünk című fórumsorozatának nyolcadik állomásán, amelyet a Petőfi Művelődési Házban tartottunk hétfőn.

Szabó Péter Dániel

Sokan érdeklődtek a Napló kezdeményezése iránt, s látogattak el a peremartongyártelepi városrészben található művelődési házba, ahol nyitányképp Barták Péter főszerkesztő köszöntötte a megjelenteket. Részletesen ismertette a Napló közel hat évtizedes történetét, de szólt a naponta 160 ezres olvasottsággal bíró újság készítéséről, s újításainkról, köztük lapunk internetes, illetve digitális kiadásáról.  Pergő Margit, a házigazda város polgármestere köszöntőjében leszögezte, a Napló az elmúlt években mindig gyorsan, pontosan és tisztességesen számolt be a berhidai történésekről, s egyben problémák felvetésére buzdította a megjelenteket.

Felszólaló olvasóink mindegyike dicsérte a Naplót, a helyi híreket felvonultató tartalmat éppúgy, mint a terjesztést. Turcsányi Istvánné a helyi civil szervezetek eredményes munkájáról beszélt, mint mondta, örömmel látja, hogy a lap hasábjain is rendre olvashatóak tudósítások a fontosabb rendezvényekről. Fábián Sándor és Kovács Ferencné nagyobb közbiztonságot szeretne, s a rendőrség, valamint a helyi polgárőrség együttes, hatékony fellépését sürgeti a hétvégente éjszakánként tapasztalható hangoskodások, randalírozások megelőzése érdekében. Tóth Sándor az illegális hulladéklerakók felszámolását kérte, valamint javasolta, hogy az autós gyorsulási versenyek megakadályozására telepítsenek a köznyelvben fekvőrendőrként ismert lassítókat például a Dankó Pista utcában. Többen a közvilágítás hiányát is felvetették, elmondásuk szerint például Peremartongyártelepen több utcában fennáll a probléma.



Barták Péter a kérések, javaslatok nagy részét indokoltnak tartotta, s ígérte, a felvetett ügyeket a következő hetekben részletesen megvizsgáljuk, s nyilvánosságot adunk nekik, hogy ezzel is segítsük a pozitív eredmények megszületését.



Olvasóink által felvetett témák:

- Hogyan számolhatók fel az illegális szemétlerakók?
- Miért nincs közvilágítás több utcában a településen?
- Telepítsenek lassítókat a hosszú utcákba, így megelőzve a gyorsulási versenyeket
- Fogjon össze a rendőrség és a polgárőrség a hétvégi hangoskodók, randalírozók ellen
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!