Hírek

2012.10.21. 13:26

Megye II - A Veszprém nagy bravúrja

Csákvár, Felcsút - Az NB II-es labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjában az ajkaiak menetrendszerűen nyertek, míg a Veszprém FC bravúrosan szerzett egy pontot a listavezető otthonában.

Napló

Csákvár-FC Ajka 1:3 (1:1)

Csákvár, 200 néző. V.: Andó-Szabó (Király, Kóbor).

Csákvár: Gelei - Ambrus, Racskó, Burucz, Ódé - Hajdú, Csordás, Rigó - Molnár, Folmer, Vinicius. Edző: Bognár György.

Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Kovács Sz., Péter  Horváth, Szabó L., Kanta  -Czanik, Mihalecz, Major. Edző: Németh Zoltán.

Csere: Csordás h. Domján 60., Molnár h. Szarka 67., Czabik h. Nagy 69., Major h. Szabó P. 83., Szabó L. h.  Pavlitzky 90. perc.

Gólszerző: Péter 4., 61., Ódé 34., Major 46. perc.

Sárga lap: Nagy 74. perc.

Ajkai találattal kezdődött a meccs. A  4. percben jobb oldali támadás végén Szabó L. beadását Péter az ötös sarkáról lőtte a kapuba, 0:1. Ezt követően a hazaiaknál volt többet a labda, a 11. percben Folmer fejesét védte Jánosa. Hét perccel később Szabó L. lövését hárította kitűnő érzékkel Gelei. A szöglet után Péter fejesét mentették a gólvonalról a csákvári védők. Czanik két próbálkozása tévesztett célt. A 34. percben  szöglet után a labda Ódé elé került, aki 20 méterről hatalmas gólt lőtt, 1:1.  Major lövésétől óvta meg kapuját Gelei a félidő végén.

A szünet után (46. perc) a középkezdést követően  Kanta remekül tálalt Major elé, aki szép gólt lőtt, 1:2.  Mihalecz lövését Gelei, Vinicuisét Jánosa védte jó érzékkel. A 61. percben Major szögletére Péter remek ritmusban érkezett és az ötösről a sarokba rúgta a labdát, 1:3. Két perc múltán Kanta 22 méterről a felső lécet találta telibe. A 73. percben Vinicius sarokrúgása után Szarka fejesénél volt Jánosa a helyén. Ezután Vinicius, majd Subicz dolgoztatta meg a hálóőröket. A találkozó hajrájában Jánosa Ódé lövését piszkálta ki, míg Gelei Horváth lövését, aztán Mihalecz fejesét ártalmatlanította.

Gyors gólokkal kezdett a vendégcsapat mindkét félidő elején. Először még egyenlítettek a házigazdák, de másodszor már nem sikerült. Az élmezőnyből egyedül az FC Ajka gyűjtötte be ebben a fordulóban mindhárom pontot.

Bognár György: - Mezőnyben jól, a kapu előtt gyengén teljesítettünk, nem úgy mint a vendégek.

Németh Zoltán: - Okosan, taktikusan játszottunk, megérdemelten nyertünk.

Puskás FC-Veszprém 1:1 (1:0)

Felcsút, 300 néző. V.: Varga (Huszár, Török).

Puskás: Czirjék - Margarics, Papucsek, Apostolopoulos, Farkas - Baracskai, Polonkai, Tóth, Kleinheisler  Szakály, Zsolnai. Edző: Benczés Miklós.

VFC: Kiss - Nagy, Molnár Z., Császár, Bosnjak - Nikolin, Hevesi-Tóth, Nyitrai, Leitold  Homma, Szabó. Edző: Vágó Attila.

Csere:  Baracskai h. Balog 59., Leitold h. Mosberger, Nikolin h. Szöllőskei 64., Szabó h. Vágó 70., Kleinheisler h. Junior 79., Zsolnai h. Soós 86. perc.

Gólszerző:  Kleinheisler 41., Homma 47. perc.

Sárga lap:  Molnár Z. 23., Nagy 34., Tóth 60., Farkas 84., Papucsek 88., Mosberger 90. perc.

Nem illetődött meg a listavezető otthonában a VFC, a 8. percben Szabó fejelt nyolc méterről a kapu mellé. A hazaiak felébredtek, a 10. percben Baracskai fejesét Kiss bravúrral védte, majd Zsolnai közeli ismétlésénél még javított is előző produkcióján. A házigazdák nyomasztó fölényben fociztak, a veszprémiek csak alkalmanként jöttek ki a szorításból. A 36. percben Polonkai szabadrúgása a felső lécen csattant. Három perccel később Szabó forgolódott a kaputól tíz méterre a kelleténél tovább. A 41. percben Kleinheisler egyedül vezette a labdát, majd 20 méterről nagy gólt lőtt, 1:0.

A pihenő után a 47. percben  Nikolin kevergett a jobb oldalon, beadását Homma közelről bólintotta a kapuba, 1:1.  Később Homma egy előreívelést az ötösön nem tudott megszelídíteni. Az 54. percben Szakály lépett a védők mögé, lövését Kiss óriási bravúrral védte, majd kettejük párharcát a 73. percben is a veszprémi kapus nyerte. A 90. percben viszont Homma sétálhatott volna a kapuig, ha a partjelző tévesen nem int lest.

Benczés Miklós:  - Sokat tettünk a győzelemért, de kihagytuk a helyzeteket.

Vágó Attila: - Fegyelmezetten játszottunk, nagy dolog a legjobb csapat otthonából pontot rabolni. 

Thiago már a lelátón ülve szurkolt

A brazil Thiago cserbenhagyta a veszprémieket idén nyár elején. A labdarúgó Ciprusra ment, ahol nem alkalmazták, majd Azerbajdzsánba utazott, ahol viszont a próbajátéka után kikérték játékengedélyét. Az utolsó pillanatban aztán mégsem tartottak rá igényt és végül visszatért Veszprémbe. A VFC vezetői most abban bíznak, hogy a jövő heti Sopron elleni találkozóra már megérkeznek a papírok és jövő nyárig kimagasló teljesítményével Thiago vezekelhet a bakonyi együttesben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!