Hírek

2012.10.10. 20:27

Megyei Prima-díj-jelöltek (II. rész)

Okóber 10-től, szerdától három napon át közöljük az idei megyei Prima-díj jelöltjeit. A közönségdíjra olvasóink október 13-tól 18-áig szavazhatnak sms-ben, a Napló-online-on és a szombati Naplóban megjelenő szavazószelvényen.

Napló

Kellei György

író, újságíró, szerkesztő

 

Zamárdiban született. 1969 óta Balatonfüreden él. 1989- ben a Veszprém megyei Napló munkatársa lett. 1997-tôl 2009-ig a kulturális rovatot vezette.

Feladatának tekintette a megye irodalmi hagyományainak és jelenének ápolását, illetve népszerűsítését. Színikritikáival és tévéjegyzeteivel kivívta az olvasók elismerését.

Mintegy harminc önálló kötete jelent meg: elbeszélések, novellák, tanulmányok, kritikák, kisregények. Írásait több száz folyóiratban és kötetben közölték.

Számos megyei és országos irodalmi kiadványt szerkesztett. Újságírói munkásságáért Pro Comitatu- és Bertha Bulcsu- díjat kapott. 2010-ben Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetésben részesült.

Kovács Norbert

néptáncoktató, koreográfus

Néptáncos, koreográfus, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Veszprém Megyei Néptánc Egyesület elnöke, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület regionális elnökségének tagja.

Kiscsőszön él feleségével, Gaschler Beával, akivel hoszszú esztendők óta tanítanak néptáncot a környéken, hazánk minden vidékén, sőt, külföldön is.

A Kiscsőszi Pajtafesztivál és a Somló Hangja fesztivál csak két program a sok közül, amely a nevéhez fűződik.

Hivatásos zenészekkel, Gaschler Beával és Kádár Ignác táncossal, valamint Nagypál Anettel létrehozták a Pannon- Folk Társulatot. Két párra épülő műsoruk az Üzenet haza címet viseli.


Kováts Péter

hegedűművész, zenepedagógus

Nagy pedagógiai hagyományú veszprémi családban született.

Tanulmányait követően 27 éve pedagógusként, 11. éve pedig középiskola-igazgatóként tevékenykedik Veszprémben. Kováts Péter tantestületével a megújulást keresve, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva dolgozik.

Szerteágazó művészi, oktató- nevelő munkájának hatását az iskola falain kívül is élvezhetik a fiatalok. Kováts Péter vezeti a Középiskolai Oratóriumkórust, a keszthelyi ifjúsági zenekari tábort, az Auer Ifjúsági Szimfonikusokat, a Mendelssohn Kamarazenekart és oktat a CEI nemzetközi mesterkurzusain. Eredményeit a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel és a Bartók- Pásztory-díjjal ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!