Hírek

2012.11.14. 09:01

Táskalopás és zsebtolvajlás - figyeljenek jobban az értékekre!

Veszprém - Két embert is megloptak kedden egy-egy óvatlan pillanatban, ráadásul a csekkek feladására szánt összegnek veszett nyoma.

Napló Online

Ismeretlen tettes november 13-án délelőtt a veszprémi vásárcsarnok melletti ruhapiacon eltulajdonította egy helyi lakos retiküljét személyi irataival és a csekkek feladására szánt készpénzzel együtt. A fiatal édesanya kislányának szándékozott kabátot vásárolni és annak felpróbálása idejére tette le maga mellé a táskát. Ezt a kisebb figyelmetlenséget használta ki az elkövető.

Szintén esedékes csekkfeladásának tett volna eleget az a nyugdíjas veszprémi asszony, aki kedden dél körül ment be a veszprémi, Kossuth utcai postahivatalba. A bejárati ajtón belépve ismeretlen tettesek közrefogták, majd táskájának cipzárját elhúzták, és abból észrevétlenül kiemelték pénztárcáját. A keletkezett kár miatt a számlák kiegyenlítése ez esetben is meghiúsult - számolt be az esetekről szerdán a rendőrség.

 A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a vásárlásokat, hivatalos ügyeket intézők figyelmét, hogy a karácsonyt megelőző hetekben jellemzően elszaporodnak az alkalmi- és zseblopások. A csekkek feladása helyett pedig nem csak kényelmi szempontokból előnyösebb a banki átutalás, hanem mint az ismertetett esetek rávilágítanak, a vagyonbiztonságot is ez szolgálja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!