Hírek

2012.12.26. 09:43

Bevált a horgászrend?

Siófok – A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezetése szerint bevált a 2012. január elsejétől hatályos új szemléletű horgászrend, ezért a jövőre nézve nem is terveznek nagyobb módosításokat, csupán néhány pontosítást.

Tremmer Tamás

Ez év elsejével új szemléletű horgászrend lépett életbe, amelynek kidolgozásakor figyelembe vették a horgászok a horgász szervezetek javaslatait is. Az új horgászrend fő feladata volt a süllő és a nagy pontyok védelme, a halállomány fenntartása és fejlesztése. Az intézkedéssel fokozottan fel kívántak lépni a szabályok be nem tartói ellen is, tájékoztatta lapunkat Nagy Gábor, a BHN Zrt. horgászturisztikai menedzsere.

Az év elteltével az volt a véleménye, hogy a horgászrend bevált, ezt a horgászok többsége örömmel fogadta. A süllő tekintetében már érezhető is a javulás. Ez egyrészt megmutatkozik a fogásokban, másrészt a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet vizsgálatai szerint nagyon jó volt az idei süllő szaporulat, ami a márciusi, áprilisi korlátozások hatásainak is köszönhető.

A horgászrenddel kapcsolatban novemberben 43 horgászszervezet és szövetség vezetőivel egyeztettek. A megbeszélésen az új szabályozást illetően részükről kritika nem hangzott el, ezért az beváltnak mondható. Kifejtette, 2013-ra emiatt már nincs szükség nagyarányú változtatásokra, csupán néhány pontot még értelmezhetőbben fogalmaznak meg, mint például a ragadozó halak horgászatával kapcsolatos korlátozások részletezése, az őszi- és téli időszakban az éjszakai, vízi járműről gyakorolt horgászat időbeli behatárolásának módosítása, illetve a fogási naplóhoz tartozó naptár kitöltési útmutatójának pontosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!