Hírek

2012.12.16. 19:16

Karácsonyi vásár verklivel

Tapolca - Megnyitották a hétvégén a hagyományos karácsonyi vásárt a belvárosban az adventi rendezvénysorozat részeként.

Szijártó János

Vasárnap erre már a verkli hangja is felhívta a figyelmet Horváth Zsolt balatonfüredi verklis  részvételének köszönhetően. A kisebb gyerekek nem tudták levenni a szemüket a különleges, általuk még talán soha nem látott készülékről. A bátrabbak még meg is tekerhették kicsit az évszázados hangeszköz karját.

(Fotó: Penovác Károly)

Közben kinyíltak a kis faházak ablakai is, gőzölgő forralt bor, forró puncs, tea, kalács, pogácsa, sajt és még ki tudja mennyi különleges, vagy éppen ínycsiklandó termék kínálta magát.

A tapolcai adventi eseménysororozat legutóbbi pár napja is mozgalmas volt. Pénteken este például mézaskalács kiállítást nyitottak a  Szép-galériában, komoly érdeklődés mellett. Másnap, szombaton adventi zenés verses estet rendeztek a 2008-ban elhunyt polgármester, Ács János emlékére a tapolcai protestáns templomban Ivancsics Ilona és Szabó Gyula Győző színművészek közreműködésével. Vasárnap, azaz advent harmadik vasárnapján a vásári területen, a belvárosban ebéd után nagy volt a nyüzsgés. Köszönhetőn a gyermekprogramoknak, a kézműves játszóháznak, de a forralt bor főzőverseny is jelentős érdeklődés mellett kezdődött, illetve fejeződött be. A karácsonyi műsor az Életlehetőség Szociális Nappali Intézmény fiataljai biztosították, majd a Kinizsi Táncegyüttes táncháza is sikert aratott.

A tapolcai adventi program pénteken folytatódik a hagyományos Mindenki karácsonyával a belvárosban, vasárnap pedig meggyújtják a negyedik gyertyát is a Tapolcai Általános Iskola Bárdos Intézményegységének Betlehemes műsora, valamint a Tapolcai Musical Színpad és a Rázangyalok fúvós együttes fellépése után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!