Hírek

2012.12.20. 10:38

Támogatott önkéntes tűzoltók

Veszprém - Pályázati forrásból, mintegy 4,2 millió forint értékben kaptak technikai- és védőeszközöket a napokban a megyében működő önkéntes tűzoltó szervezetek.

Szabó Péter Dániel

A Magyar Tűzoltószövetséggel karöltve írt ki pályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az országban működő önkéntes tűzoltó egyesületek technikai- és védőeszköz ellátásuk javítására, valamint oktatásuk támogatására igényelhettek pénzt a 120 millió forintos alapból.

- Azok indulhattak a pályázaton, akik hivatásos tűzoltósággal kötött együttműködési megállapodásban vállalták, hogy részt vesznek mentő és tűzvédelmi feladatok ellátásában. Veszprém megyében hét önkéntes tűzoltó egyesület (Bakonyoszlop, Devecser, Csabrendek, Zalahaláp-Sáska, Kővágóőrs, Tótvázsony, Sümeg), nyújtott be pályázatot, s valamennyien meg is kapták a támogatást, összesen mintegy 4,2 millió forint értékben - mondta el lapunknak Bakos György tűzoltó őrnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

(Fotó: Gáspár Gábor)

Megtudtuk, az összegből jut képzésekre, a gépjármű- és a tűzoltó technika javítására, de felújított légzőkészülékeket, valamint tűzoltó technikai és védőeszközöket is kapnak az érintett egyesületek. Az önkéntes tűzoltók állományából egyébként 14 fő végezte el a közelmúltban a 40 órás tűzoltó alaptanfolyamot, hangzott el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon tartott ünnepélyes átadáson. Németh Tamás tűzoltó ezredes, megyei igazgató hangsúlyozta, az önkéntes tűzoltó egyesületek nélkülözhetetlen szereplői a katasztrófavédelem rendszerének, munkájukra az igazgatóság és az általa irányított hivatásos tűzoltóságok egyaránt számítanak.

Németh Tamás felhívta a jelenlévő egyesületi elnökök és parancsnokok figyelmét arra, hogy a településeiken a téli időjárás miatt kritikussá váló időszakban hatékonyan tudnak segíteni a rászorulókon, valamint elakadt gépjárművek mentésében és utasaik biztonságba helyezésében is számítanak munkájukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!