Hírek

2012.12.16. 20:24

Újra éghetnek a lámpák Berhidán

Berhida - A hónap végén kezdik a munkát a településen az E.on szakemberei, azaz megoldódhatnak a Napló közelmúltban rendezett fórumán felvetett közvilágítási problémák a városban.

Szabó Péter Dániel

A közelmúltban a Petőfi Művelődési Házban tartott Napló fórumon több olvasónk is kifogásolta a rendszeresen kimaradozó közvilágítást, illetve a Szegfű utcában, valamint a Harangvirág utca és az Orgona utca találkozásánál  hiányzó lámpatesteket. A megjelentek állítása szerint utóbbi helyszínen mintegy másfél éve nem sikerült kicserélni a lámpatestet. 

- Autósok ütötték ki az oszlopot, s azóta sem sikerült újat telepíteni a helyébe. A helyieket érthető okokból zavarja a helyzet, bízunk benne, hogy az E.on mielőbb elvégzi a helyreállítási munkálatokat - mondja Pergő Margit polgármester.



- A baj onnan származik, hogy viharos időben a szél összefújja az öreg, megnyúlt vezetékeket, s emiatt nem égnek néha egy-egy sorban a köztéri lámpák. Jelzésünket követően a cég munkatársai általában 48 órán belül megoldják a problémát, ám a helyzet megnyugtató, hosszú távú rendezéséhez a vezetékek karbantartása, cseréje szükséges - mondta el kérdésünkre Karácsony József, a Település Ellátó Szolgálat (TESZ) vezetője, akivel az elmondottakról helyszíni bejáráson is meggyőződhettünk.

A rendszer karbantartása a tulajdonos feladata, ezért megkerestük az ügyben az E.on-t is. Egyházi Nikoletta, a cég szóvivője kérdésünkre közölte, már intézkedtek is a közvilágítási problémák mielőbbi megoldásáról, november 26-ától két hétig dolgoznak a körzetben szakembereik, akik többek között a vezetékek cseréjét is elvégzik majd egy nyolc kilométer hosszú szakaszon.
.


Tizenkét évvel ezelőtt Berhida önkormányzata kötött egy megállapodást az akkori ÉDÁSZ céggel a közvilágítási hálózat korszerűsítéséről. Az október végén lejárt szerződés értelmében évente hatmillió forintot fizetett az önkormányzat a beruházásért. Pergő Margit polgármester elmondta, napirenden van az E.on tulajdonában lévő rendszer további korszerűsítése, pályázati forrást is lehetne találni az üzemeltetési költségeket csökkentő közvilágítási megoldások bevezetésére, ám megállapodásra még nem jutottak a céggel a tehervállalás arányait illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!