Hírek

2013.01.05. 13:32

Az egészséges életmód jegyében

Pápa - A Munkácsy iskola vezetése folyamatosan figyeli a gyermekeket érintő pályázatokat. Így hívták fel a pedagógusok figyelmét egészséges életmódhoz kapcsolódó Nutrikid-pályázatra.

Nagy Imre

Ennek lényege, hogy a diákoknak meg kell fogalmazniuk egy problémát, ami számukra nehézséget okoz az egészséges életmód terén, majd erre valamiféle megoldást kell találniuk egy rövidfilm, vagy képregény formájában. Az időtartamot maximum öt percben, a csapatlétszámot pedig öt főben maximálták.

- Három csapattal indultunk, ebből kettő jutott be a legjobb tíz közé - ismertette az előzményeket Varjas Judit, aki napközisként is foglalkozik a gyerekekkel. A beküldött pályamunkákat egy szakmai zsűri - Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, dr. Simich Rita, az Országos Egészségfejlesztési Intézet osztályvezetője, Tari Annamária pszichológus, Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa - bírálta, és választotta ki közülük kategóriánként a legjobb tizet. Ezekre azután egy héten keresztül szavazhattak diákok, tanárok, rokonok, ismerősök. - A csapatunk több mint tizenötezer szavazatot kapott, így a kategória első helyezettje lett. Az ő filmjük a mozgás fontosságáról szólt. A másik csapat a szavazatok alapján a negyedik helyet hozta el, ők a helyes táplálkozást népszerűsítették. És bár a harmadik kis társaság nem jutott a legjobb tíz közé, nincs szégyellni valójuk: ők is mindent megtettek a siker érdekében - mondta Judit.

A pályázat győztesei: az 1. N osztályosok, és a pedagógusok, Varjas Judit és Vargáné Csehi Gabriella. Fotó: Munkácsy iskola

 

- A gyerekeink nagyon örültek a sikernek, amit nem csak egy csapatnak tulajdonítottak, hanem mindannyiunk közös munkájának, amiben a városi televízió munkatársai is sokat segítettek. Rengeteget köszönhetünk a szülőknek, az iskola vezetésének, a kollégáknak és a diákoknak is. Hiszen le kellett ülni a gép elé és szavazni, nyomni a gombot - mosolyog Vargáné Csehi Gabriella, a gyerekek osztályfőnöke.

 

 

- Nagyszerű élmény, hogy megnyertük a versenyt. De mi Jutkával leginkább azért örültünk ennek, mert minden szempontból akkora közösségkovácsoló ereje volt, mint semmi másnak. A picik alig egy hónapja jártak iskolába, amikor eldöntöttük, hogy indulunk. A gyerekek örömmel tanulták a szöveget, a mozdulatokat, a dalokat, aztán mellénk álltak a szülők, és akkor már mindegy volt, hogy melyik csapatban kinek a gyereke van. Számunkra is nagy élmény volt, hiszen sokkal jobban megismertük a gyerekeinket - fogalmazott az osztályfőnök.

 

 

A kapott pénzösszeget pihenésre költik

Az 1. N osztály kicsi elsősei nemzetiségi német tagozatosok. Kiemelt óraszámban tanulják tehát a nyelvet. Mindemellett helyt kell állniuk a többi tantárgyból is, és nem feledkezhetnek el a játékról sem. Mindez borzasztóan fárasztó egy hét éves gyermek életében. Talán ezért is döntöttek úgy pedagógusaik, hogy a pályázat első helyezettjének járó pénzösszeget - százötvenezer forintot - egy minden szempontból szuper, a kikapcsolódást szolgáló  nyári táborozásra költi az osztály. Minderre az iskolai táborok szokásos helyszínén, Döbröntén kerítenek sort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!