Hírek

2013.01.14. 15:30

Járási hivatal és könyvtárak

Veszprém - Nem volt körültekintő és megalapozott a közgyűlés döntése, hiszen a képviselők a sajtóból tudták meg, hogy a Veszprémi Járási Hivatal más helyszínen lesz.

Balla Emőke

Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke a sajtó képviselőinek beszámolt arról, interpellációt nyújtott be, választ kér a polgármestertől: mi változott az októberi közgyűlés óta, amikor a testület arról döntött, hogy a járási hivatal a Victor Hugo utcai ingatlanban kezdi meg működését.

A képviselőtestület megkerülésével hozott döntés törvényes, jogszerű-e? Egyik szeme sír, a másik nevet, mondta, hiszen veszprémiként számára is öröm, ha egy belvárosi, rossz állapotú épület, a Rosos-kúria megújulhat, új funkciót, értelmet kaphat. Szintén a polgármestertől vár tájékoztatást arra, miért maradt el a tavalyi sportévzáró. A város büszke a kitűnő eredményeket elért sportolóira, edzőikre; megmagyarázhatatlan, miért szűnt meg az évtizedes hagyomány. Véleménye szerint a sportünnepet mielőbb meg kell tartani.

Örömmel hallotta, hogy már szervezik a rendezvényt. Az MSZP veszprémi elnöke szólt a fiókkönyvtárak (korábbi klubkönyvtárak) működési problémáiról is. A könyvtárak némelyikébe nem lehet beiratkozni, mert nem tudják a szolgáltatási díjat, nincs pecsét, nem tudnak számlát adni; nem tudják, milyen forrásból lehet a könyvállományt gyarapítani; a múlt héten még voltak alkalmazottak, akiknek hiányzott a munkaszerződésük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!