Hírek

2013.01.03. 21:00

Vállalják az iskola technikai működtetését

Herend - Hosszabb távon saját, önálló szervezettel végeztetné a város az iskola technikai működtetését, döntöttek a képviselők a Vajai László polgármester vezetésével lezajlott múlt évi utolsó ülésen.

Győrffy Árpád

A testület megfelelő információk hiányában novemberben még úgy döntött, hogy teljesen lemondanak az iskoláról. A mindenképpen az államhoz kerülő szakmai fenntartás mellett az ingatlanok működtetésére és az ehhez szükséges dolgozók alkalmazására is az államot kérik. Közben kiderült, hogy ebben az esetbe évente mintegy 45 millió forint hozzájárulást kellene fizetniük a fenntartásához, ezért korábbi határozatukat visszavonva vállalták az intézmény technikai működtetését. Az ehhez szükséges 12 dolgozót - takarítók, karbantartók - átmenetileg az önkormányzat állományába helyezték, de sürgősen megkezdik valamilyen önálló szervezeti egység kialakítását erre a feladatra.

A képviselők több tárgyalás lezárásaként jóváhagyták a rendezési terv módosítására kidolgozott anyagot. A változtatások között szerepel például, hogy a B-lakóövezetben földkábel helyett légkábellel is lehet elektromos áramot vezetni, mert úgy olcsóbb, vagy ugyanezért az út szélességét is szűkebbre lehet venni. A képviselők egyetértettek azzal is, hogy az építésüggyel kapcsolatos szakmai feladatok megnövekedése miatt a jövőben hasznos lenne egy főépítész alkalmazása, de csak más településekkel közösen, nem önálló állásként.
A testület megalkotta a szociális célú tűzifa támogatás lebonyolításához szükséges rendeletet. A belügyminisztériumi döntés szerint 10 köbméter fa megvásárlásához kapnak támogatást, tizedannyihoz, mint amennyire az érintettek helyzete alapján jogosultak lennének, illetve amennyit tavaly kaptak. A központi támogatás köbméterenként 12 ezer forint, amihez kétezret plusz az áfát helyben kell hozzátenni, és az önkormányzatnak kell a szállítást is finanszírozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!