Hírek

2013.02.12. 12:26

Malaca lett malacéknak

A hideg idő és a havazás ellenére is nagyon sokan vettek részt vasárnap jelmezes felvonulóként vagy legalább nézőként az Arácsi karneválon.

Győrffy Árpád

Az Arácsért Közhasznú Alapítvány hagyományos rendezvényére az idén is a Koloska-völgybe vezető úton, a Béke utcai szoborparknál gyülekeztek.

A vidám jelmezesek hada és a Csincsi Ferenc karnagy dirigálásával játszó Balatonfüredi Városi Fúvószenekar pattogós zenéje feledtette az időjárási körülményeket, de azért érezték, hogy milyen kemény ellenfél a tél, amit épp el akarnak űzni. A fúvósokat és a kiszebábokat követő menet innen a Szent Benedek iskola előtti parkba vonult, ahol körbeállták a máglyához kötött kiszebábokat.

A tél jelképeit Hári Lenke alpolgármester gyújtotta meg a rossz időt és a járványok elűzéséért. Majd megkezdődött a jelmezesek bemutatkozása, hogy a zsűri a támogatok által felajánlott ajándékok sorsáról dönteni tudjon. A délutáni program jó hangulatú forralt borozással, beszélgetéssel zárult a máglya mellett.

 

A fődíjat, a hévízi pihenést Malac úr és Malac kisasszony nyerte el (Fotó: Győrffy Árpád)

Az esti ráadás programban a Velencei karnevál szellemiségét idézték meg a balatonfüredi sárkányhajósok segítségével, akik tavaly részt vettek a lagúnák városában a Vogalonga nevű környezetvédelmi evezőstúrán. A karnevált az idén is zenés táncmulatság zárta. keret A változatos ruhák, maszkok között több Piroska és varázsló is akadt, de találkozhattunk Barbie babával és párjával, Johnny Cash-sel és titkos szerelmével.

A fődíjat, a kétszemélyes hévízi pihenést egy malacpárnak ítélték. A férfi kategóriában Anti bácsi, az ízületi problémás öregúr lett a legjobb, a csoportok között dr. Bubó és Ursula nővér, valamint az álarcos velencei polgárok kapták meg a szokásos kocsmabérletet. A gyermek kategóriában fagylalt bérlethez, kalandpark belépőhöz jutottak a nyertesek, míg a nőiben kozmetikai kezeléseket kaptak a legjobbak a helyi vállalkozóknak köszönhetően.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!