Hírek

2013.02.20. 13:30

Átküldte a másvilágra szállásadóját - 6 évet kapott a tettes

Szentkirályszabadja - Hat év fegyházbüntetésre ítélte a törvényszék nem jogerősen azt a férfit, aki halálba küldte szállásadóját.

Mátételki András

A Szentkirályszabadján élő S. Csaba 2010. március végén szabadult három hónapos börtönbüntetéséből - ittas vezetés miatt ítélték el. Féltestvéréhez, D. S.-hez költözött, akivel mindennaposak voltak a veszekedések, ugyanis a 40 éves S. Csaba gyakran felöntött a garatra. Pár napja lakhatott testvérénél, akit minden ok nélkül súlyosan bántalmazott, a férfinek eleredt az orra vére. A házigazda mind jobban kezdett félni rokonától, egyik ismerősének arról panaszkodott, hogy őt S. el fogja tenni láb alól

Ezzel a fanyelű csavarhúzóval támadt rokonára az ittas vádlott (Fotó: rendőrség)

Az év április 2-án este italozás közben S. Csaba rosszul lett, orvost kellett hozzá hívni, aki egy nyugtató injekcióval annyira „feljavította” a vádlottat, hogy az tovább öntötte magába az alkoholt. A már korábban lefeküdt házigazda akkor ment ki a konyhába, amikor rokonát elragadta a dühkitörés. A vádlott egyik pillanatról a másikra rátámadt: egy 20 centiméter hosszúságú, fa markolatú csillagcsavarhúzó tompa hegyével a férfit a jobb fülénél megvágta.

Ezután legalább ötször, közepes erővel ököllel arcon ütötte a földön fekvő áldozatát, majd egyszer mellkason rúgta. Még ez sem volt elég, a vádlott eltörött egy partvisnyelet D. S. fején, aki hajnalban annyira rosszul érezte magát, hogy átment testvéréhez, akinek arra panaszkodott, hogy lakótársa „agyonverte” Órákkal később a férfi arca teljesen eltorzult, ekkor már komoly fájdalmai voltak. A mentők a megyei kórházba vitték, ahol koponyaműtétet hajtottak végre rajta. A sikeres beavatkozás ellenére két héttel később elhunyt, ami összefüggésben állt az őt ért bántalmazással - állapította meg a bíróság.

A Veszprémi Törvényszéken dr. Németh Balázs tanácsa halált okozó testi sértés bűntette miatt az enyhe fokban korlátozott S. Csabát, mint többszörös visszaesőt, hat év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!