Hírek

2013.02.15. 11:09

"Ez nincs ingyen" - Trükkös jóbarátokat ítéltek el

Veszprém - Egy előzetesben lévő férfi rokonait próbálta „lehúzni” két férfi, akik közül az egyiket börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

A Veszprémi Törvényszéken zajlott tárgyaláson kiderült, hogy még 2009 márciusában összebeszélt két jó barát, hogy trükkös szöveggel majd könnyen pénzhez jutnak. A 41 éves Cs. Sándor felkereste az előzetes letartóztatásban lévő ismerőse, az ajkai R. G . volt feleségét azzal, el tudná intézni, hogy a férfi jobb körülmények között legyen a börtönben. Azt hazudta, közben jár annak érdekében, hogy R. G.-t magánzárkában helyezzék el, ahol plazma tévé is lesz. Hozzátette: „Ez nincs ingyen.” Az asszony elutasította az ajánlatot, mondván neki erre nincs pénze. A többszörösen büntetett berhidai férfi még néhányszor visszahívta a nőt, akitől minduntalan ugyanazt a választ kapta.

Tervéről nem mondott le, azért R. G. édesanyával találkozott, akinek hasonló ajánlatot tett: segít fia jobb elhelyezésében, de ennek ára van Az idős asszony jelenlétében telefonon felhívta barátját, a másodrendű vádlottat, a 45 éves P. Zsoltot, aki eljátszotta a bennfentest. Telefonban arról beszélt a „segítő”, hogy meg tudnák óvni R. G.-t a sitten a bántalmazásoktól, s elintézik, hogy jobban bánjanak vele, azaz majd a fogdaőrök odafigyelnek rá. Az anya pár nap gondolkodási idő után úgy döntött, hogy nem kér ebből a segítségből.

A törvényszék a két férfit befolyással üzérkedés bűntette miatt ítélte el: Cs. Sándornak egy év nyolc hónapot kell börtönben töltenie, míg a szabadbattyáni P. Zsoltot felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!