Hírek

2013.02.20. 16:47

Rugalmasságot ígér a közlekedési hatóság elnöke

Veszprém – Egyeztető, ismerkedő látogatáson járt szerdán Veszprémben a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elnöke, aki a város polgármesterével találkozott. A zárt ajtók mögött tartott eszmecserét követően sajtótájékoztató keretében számoltak be az elhangzottakról.

Tremmer Tamás

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, fontos a személyes kapcsolat kialakítása a hatóságokkal, ezért is örült Győri Gyula látogatásának. Számára szimpatikus az NKH elnök hitvallása, aki rugalmas hatósági ügyintézést ígért. Megállapodtak abban is, hogy már a nagyobb városi projektek indulása előtt felveszik a kapcsolatot, hogy a beruházások zökkenőmentesek legyenek.

Fotók: Penovác Károly

Győri Gyula kifejtette, munkájukat az ésszerűség, a nemzeti érdek, a jogszerűség hármasának szellemiségében végzik. Az NKH a Magyary-program keretében komoly átalakuláson megy keresztül, amelynek a célja a gyorsabb ügyintézés. Jelezte, a hozzájuk beadott kérelmeket elbírálásában elsősorban a valósághoz kell igazodniuk. Mivel az élet halad, a tapasztalataik birtokában a jogszabályalkotók munkáját is segíteni kívánják.

A Napló munkatársának a tervezett szentkirályszabadjai repülőtérre vonatkozó kérdésére Győri Gyula kijelentette, egy ilyen beruházás létét minden esetben a piaci viszonyok határozzák meg, de alapos előzetes elemző munkát igényel a beruházás. Személyes véleménye szerint a szentkirályi reptér nem keserítené meg az emberek életét, inkább segítené az idegenforgalmat. A második balatoni komppal kapcsolatos felvetésünkre úgy reagált: ha van eltökélt szándék, a hatóság ezt segíteni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!