Hírek

2013.02.24. 18:44

Sokan éltek az ingyenes kalauzolás lehetőségével

Balatonfüred, Veszprém - A borús, esős idő ellenére is hatalmas sikere volt a helyi turisztikai szervezetek által az idegenvezetők világnapja alkalmából rendezett programoknak megyénkben.

Győrffy Árpád

Szombaton Balatonfüreden az ingyenes idegenvezetéssel tartott "reformkori sétán" mintegy harmincan vettek részt, köztük egy budapesti hallássérültekből álló csoport is, akik kimondottan ezért a programért utaztak a városba. Pintér-Berzsenyi Boglárka kalauzolását nekik Földesi Éva, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) veszprémi jeltolmács szolgálatának munkatársa fordította.

Ferenczik Brigitta (balról) itt éppen a Pósa-ház történetét meséli az ingyenes városnézés részvevőinek (Fotó: Győrffy Árpád)

Vasárnap délután Veszprémben még ennél is nagyobb volt az érdeklődés. A Tourinform iroda előtt több mint ötvenen gyűltek össze, hogy Ferenczik Brigitta kalauzolásával megismerkedjenek Óváros tér és a vár nevezetességeivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!