Hírek

2013.03.06. 12:44

Késsel támadt a fiára

A tárgyaláson már elismerte bűnösségét az 58 éves férfi, aki kis híján megölte a fiát Somlószőlősön.

Mátételki András

A Veszprémi Törvényszék előtt szerdán kezdődött tárgyaláson kiderült, hogy Cz. Ferenc és fia, Norbert között - főleg az ital hatására - gyakoriak voltak a veszekedések, így nem egyszer a két férfi egymásnak esett. Egy évvel ezelőtt, február 7-én délután Norbert többször szólt az ágyon fekvő apjának, hogy segítsen neki fát behozni, amire mindig ugyanaz volt a válasz:„ Majd megyek”.

A két férfi ismét összeveszett, majd egy idő után a fiú megfogta apja vállát, s közölte vele, hogy maradjon nyugodtan, ő majd behozza a fát. Néhány perc elteltével a reggel óta italozó apa felkelt az ágyról, s kiment a konyhába. Fia ekkor arra gondolt, hogy készülődik a kinti munkához, ezért utána ment. A következő pillanatban ott állt előtte az apja, aki csak ennyit mondott: „Ne.”, s szemből egy 13,5 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta.

A vádlott felesége értesítette a mentőket, akik 24 perc múlva a helyszínen voltak, majd bevitték a sértettet az ajkai kórházba. Műtét során kiderült, hogy légmell keletkezett a fiúban, ami életveszélyes állapotot jelentett. Az alkoholos befolyásoltság alatt álló Cz. Ferencet őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt nyugdíjas férfi pere tanuk meghallgatásával május végén folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!