Hírek

2013.03.22. 07:57

Országos csalót lepleztek le - több mint 50 sértett van

Országos csalót leplezett le a Balatonalmádi Rendőrkapitányság. Vádemeléssel zárult az ügy - közölte pénteken a rendőrség.

veol.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a feljelentő még 2011 októberében rendelt egy mobiltelefont interneten, amelynek 65.000 forintos vételárát át is utalta a megadott bankszámlára. A készülék azonban – az egy évvel később megtett – feljelentésig sem érkezett meg.

Az adatgyűjtés során a rendőrség látókörébe került egy 33 éves, miskolci férfi, akit rövid időn belül gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. A nyomozás egy, az egész országra kiterjedő csalás részleteit tárta fel. Az üzletszerűen elkövetett, kisebb kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásba más kapitányságok folyamatban lévő illetve felfüggesztett ügyét is egyesítették.

A vizsgálat végére több mint 50 sértettet sikerült felkutatni Soprontól Ajkán, Dorogon, Budapesten, Pécsen, Kiskunlacházán, Miskolcon, Mátészalkán át Kisvárdáig. A megvételre ajánlott tárgyak között volt többfajta értékes mobil telefon, gépkocsi lámpa, fényképezőgép, i-phone, könyv, hangfal, radiátor, redőny, de a felajánlott szolgáltatások sora sem volt csekély: ablakcserét, gépkocsi lizing átvállalását, nem létező szállást ajánlott, vagy kintlévőséget is rendezett volna a csaló.

Jogtalanul megszerzett iratokkal több telefon előfizetést kötött, majd azokat nem fizettette, ezért ezekben az esetekben is csalás és magánokirat hamisítás miatt folyt ellene eljárás.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság H. László István ellen üzletszerűen elkövetett, kisebb kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!