Hírek

2013.03.27. 14:22

Összefogtak a gyerekekért

Két csoportszobában is adtak át galériát a veszprémi Hársfa óvodában.

Varga Domokos Péter

Az anyagköltséget a körzet önkormányzati képviselője, Némedi Lajos képviselői keretéből biztosították, a szerelési munkát az intézményi szolgáltató szervezet (iszsz) térítésmentesen végezte el. A létesítményt a szülők és a sajtó képviselői előtt adták át. A megjelenteket Hegyiné Horváth Éva óvodavezető köszöntötte.

Elmondta, az intézményükben kicsik a csoportszobák, az épület valamikor bölcsődének készült. Ezért náluk különösen fontos, hogy kihasználják a rendelkezésükre álló teret. A galériákkal nem csak megnövelik a kihasználható területet, gyerekek azért is szeretik, mert a bensőséges zugokban félre tudnak vonulni.

A Hársfa óvoda Alma kiscsoportja gyerekjátékokból, mondókákból álló műsort mutatott be. Óvónők: Aller Gézáné és Lénárt Beatrix. Balra Némedi Lajos (Fotó: Varga Domokos Péter)

A két galéria anyagköltsége együtt 350 ezer forint volt, az előállított érték ennél jóval nagyobb. A korábbi években két csoportszobában már adtak át galériát, a pénzügyi hátteret akkor is Némedi Lajos alpolgármester képviselői kerete jelentette. Némedi Lajos, aki a megyeszékhely alpolgármesteri tisztségét is ellátja, a váratlanul ránk tört tavaszi télhez is igazítva mondandóját úgy fogalmazott, az ilyen beltéri játszóházakra most különösen szükség van, hiszen ilyenkor a gyerekek nem tudnak kimenni a szabadba.

 



Hangsúlyozta, képviselői kerete közpénz, viszont jó célra sikerült fordítani. Ez az óvodavezetőnek is köszönhető, mivel jelezte az igényt. Az igazi cél nem egy tárgy elkészítése volt, hanem az, hogy az ide járó picik érezzék jól magukat, legyenek boldog, kiegyensúlyozott gyerekek – mondta az alpolgármester, majd átadta a létesítményt a használóknak. Mindkét helyiségben működő óvodás csoport – a kicsik és a nagyok is – gyerekjátékokból, mondókákból álló műsort mutatott be.


 


A galériák megépítéséhez a szülők is hozzájárultak. Iván Károlynak három gyermeke járt az intézménybe, most már a legkisebb is nagycsoportos. Ő parafával ragasztotta le a falat, ahol érintkezik a galériával, valamint újra festette a munkálatok során sérült felületeket. Csomay Attila a szükséges ragasztóanyagot és a festéket biztosította, illetve ő is részt vett a munkálatokban.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!