Hírek

2013.03.08. 09:06

Szemetet is szedtek a búvárok

A barlangkutatással összefüggésben vízmintát vett a tapolcai Malom-tóban a barlangból feltörő vízből a napokban az MTTSZ Veszprém Megyei Búvárklub.

Szabó Péter Dániel

A közel 40 éve működő szervezet búvárai komárno-i testvérklubjuk búváraival együtt merültek le a tóba, s ha már beöltöztek, a környezet védelmében is munkálkodtak egy keveset.

- Összekötöttük a kellemeset a hasznossal, a lemerülő magyar és szlovák búvárok ugyanis kiszedték a tóból a bedobált szemetet. A hónap folyamán egyébként több ilyen jellegű merülést is tervezünk, döntően a Balatonban - mondta el kérdésünkre Olajos Károly.

Vörös Péter búvár és a felszínre hozott szemét egy része a tapolcai Malom-tó partján (Fotó: Szabó Péter Dániel)


Az MTTSZ Veszprém Megyei Búvárklub elnöke hozzátette, március 22-én, a víz világnapján szlovákiai barátaikkal is egy hasonló környezetvédelmi rendezvényen vesznek részt Csehországban.  A búvárképzéssel is foglalkozó, veszprémi székhelyű egyesület tagjai egyébként a tavaly megalakult Bakony Mentőcsoportban is képviseltetik magukat, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság égisze alatt működő csapatba 12 jól képzett, komoly tapasztalattal rendelkező búvár került be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!