Hírek

2013.03.21. 11:12

Víz világnapi program a Balatonnál kicsit később

Már most biztos, hogy a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) helyi csoportjai az "esőnapon", április 7-én tartják meg a hagyományos víz világnapi programjaikat.

Győrffy Árpád

 

Almádiban tavaly Benedek Gyuláné dobott koszorút a vízre a helyi NABE csoport rendezvényén (Fotó: Győrffy Árpád)

Mint a szervezet elnöke, Szauer Rózsa elmondta, szeretnék, ha nagyon sokan bekapcsolódnának a különböző játékokba, ökológiai tanácsadó programokba, a várható hűvös idő miatt az eredetileg tervezett március 24. helyett két héttel később kerül sor a programokra. A tervek szerint április 7-én 15 órakor összesen 22 Balaton-parti helyszínen szerveznek a családoknak egységes programot, melynek keretében megkoszorúzzák a Balatont, gyermekeknek vízzel kapcsolatos játékokat szerveznek, a felnőtteknek víztakarékossági tanácsokat adnak, kiszámítják az ökológiai lábnyomukat. A helyi csoportok ezeket a programokat még adottságaik szerint kibővítik.

Megyénkben Balatonkenesén a Széchenyi parkban, Balatonalmádiban a mólónál, Csopakon a strandon, Balatonfüreden a Tagore sétányon, Pálkövén és Ábrahámhegyen a strandon, Badacsonytomajon a Tomaj Campingben, Badacsonylábdihegy és Balatonedericsen a strandon leszvíznapi program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!