Hírek

2013.04.05. 09:50

Balaton Uszoda - Tisztázni kell a viszonyokat

Ha az Orbán-kormánynak van százmilliárdja focistadionokra, akkor a balatonfűzfői uszoda felújítására, működésére is kellene néhány százmilliót biztosítani – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Pál Béla országgyűlési képviselő.

Halmos György

A sportot valóban kiemeltként kezeli a kormány, így például az öt látvány csapatsportra sok pénz jut, ezen belül is Felcsútra; a "foci felé lejt a pálya".

A szocialista politikus hangsúlyozta: tisztázni kellene, hogy miközben az uszoda a Balaton Általános Olimpiai Központ része, miért a nem szerepel a kiemelt nemzeti sportingatlanok között? Hozzátette, hogy azért is mihamarabb szükség lenne ennek tisztázásra, mert úgy látszik, a szaktárcánál sem tudják, hová és kihez tartozik – utalt a napokban a Naplóban megjelent írásra.

Az uszoda biztonságos működtetése az elmúlt években azoknak a dolgozóknak köszönhető, akik munkaidejükön túl is elvégezték a karbantartásokat - hangsúlyozta. Az ellenzéki politikus utalt arra, több kérdést is intézett az uszoda sorsával kapcsolatban az illetékesekhez, de eddig megnyugtató választ nem kapott. Mihamarabb szükség lenne felújítására, mert Veszprém és térségének sportéletében, az utánpótlás-nevelésben, az iskolai úszásoktatásban jelentős és pótolhatatlan szerepe van. Kritikusan elismerte, hogy a felújítások, fejlesztések elmaradása az elmúlt húsz év adóssága, kisebb karbantartások voltak csak közelmúltban.

Pál Béla bejelentette, hogy a javaslatára a Magyar Úszó Szövetség a minden gyerek tanuljon meg úszni programjába a régióközpontok közé bevette Balatonfűzfőt is, ami eredetileg nem volt benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!