Hírek

2013.04.17. 09:14

Fűzfői horror - Fegyelmi indult az ügyvéd ellen

A megyei ügyvédi kamara fegyelmi eljárást indított dr. H. Tamás ügyvéd ellen, akit múlt pénteken vett előzetes letartóztatásba emberölés előkészülete gyanúja miatt a járásbíróság.

Halmos György

A kamara elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy kedden kapták meg hivatalosan a tájékoztatást az ügyről a rendőrségtől. Dr. Szabó Gyula hangsúlyozta, hogy a fegyelmi eljárást a bíróság jogerős végzéséig felfüggesztik. Hozzátette, hogy az ügyvéd által képviselt, folyamatban lévő ügyekre úgynevezett ügygondnokot neveznek ki, aki átnézi az eljárásokat és képviselni fogja H. Tamás ügyfeleit.

A fegyelmi vétséget elkövető ügyvéddel szemben megrovás, pénzbírság, illetve kamarából való kizárás büntetést lehet alkalmazni. Az elnök a Napló érdeklődésére elmondta, hogy évente néhány esetben előfordul, hogy a fegyelmi tanács dönt egy-egy ügyben, de azok leginkább kisebb jelentőségű, okiratokkal kapcsolatos visszaélések.

Hozzátette azonban, hogy ilyen súlyú bűncselekmény gyanúja miatt eddig egyszer sem kellett a fegyelmi tanácsnak üléseznie. Véleménye szerint az esetnek nincs hatása az ügyvédek megítélésére, mert a gyanúsítottat nem foglalkozásával kapcsolatos tevékenysége miatt gyanúsították meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!