Hírek

2013.04.04. 18:40

Az új vízórára panaszkodtak a Lakóhelyünk fórumon

Vaszar - Helyi, ám egyáltalán nem elhanyagolható közügyekről, sokakat érintő kérdésekről esett szó csütörtökön délután a polgármesteri hivatalban rendezett lakóhelyi fórumon.

Nagy Imre

A hivatal házasságkötő termében Barták Péter, a Napló főszerkesztője köszöntötte az érdeklődőket, és Varga Pétert, a rendezvénynek helyet biztosító polgármestert. Ezt követően a fórumsorozat céljáról - a lapunkat érintő olvasói vélemények fontosságáról, és a lap által közvetített olvasói véleményekről szólt, majd ismertette a Napló múltját és jelenét, a lap tartalmi és formai felépítését. Kiemelte a válság ellenére is tartósan magas példányszámot és az utóbbi két évtized fejlesztéseit is.



Az új vízórák jobban pörögnek

Varga Péter polgármester elsőként az érdeklődők között helyet foglaló Szücs Sándornét és Szücs Sándort, lapunk helyi terjesztőjét részesítette elismerésben, egyrészt pontos munkájukért, másrészt a közvilágítás hiányosságainak figyelemmel kíséréséért. 

Az első hozzászólások éppen ebben a témában születtek: Többen kifogásolták az E.ON intézkedésének hiányát a közvilágítás hiányosságainak kijavításában. Varga Péter elmondta, hogy aszolgáltató által működtetett online felület a hibabejelentéseknél nem működik, a bejelentést tizenöt nap alatt dolgozzák fel, a javításra pedig újabb tizenöt nap áll rendelkezésükre.

Németh Rezsőné egy újabb buszmegálló létesítésének szükségességét vetette fel, mert a település jónéhány utcájából hosszú utat kell megtenni a meglévőig. A település polgármestere elmondta a lehetséges megoldásokat, ezeket pályázati pénzösszegből tervezik megvalósítani. Ugyancsak a közvilágítással kapcsolatban Varga Péter elhangzott, hogy tervezik a rendszer korszerűsítését, ezt napelemekkel kívánják megoldani.

Többen kifogásolták, hogy a vízórák cseréjét követően irreálisan emelkedett a háztartás vízfogyasztása. Hiányzik Vaszarról a menetrendszerinti, megszokott két reggeli buszjárat is, az egyetlen túlzsúfolt.A helyiek örülnének, ha a Bakony Volán legalább kedden és pénteken, a városi piacnapokon megoldást találna a problémára. A helyi szintű felvetésekre adott polgármesteri válaszokkal elégedettek voltak az érdeklődők. Az általános gondokat lapunk az illetékesekhez továbbítja.

 

 



A vaszariak által felvetett problémák: Szücs Sándorné és Kovács Sándorné az E-ON gyorsabb reagálására számít a közvilágítás hibáinak kijavításával kapcsolatbanNémethné Takács Erzsébet a vízórák cseréje utáni 50-70 köbméteres plusz vízfogyasztást kifogásolta, erre kér megoldást az illetékes szakemberektől.

Varga Péter polgármester jónak tartaná, ha a modern körzeti megbízotti iroda mellé egy „robotzsaru végpont” is települne a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!