Hírek

2013.04.26. 16:49

Mozdulj az egészségedért!

Sokan engedtek a hívó szónak pénteken, hogy átélhessék a közös mozgás nyújtotta örömöt.

Nagy Imre

A Jókai Mór Művelődési Központ és a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület Mozdulj Pápa! akcióját a Magyar Olimpiai Bizottság is támogatta. A kora délelőtti regisztrációt és közös bemelegítést a sport és szórakozás számos közös változata követte. Délelőtt főként szervezett csoportok: óvodások, iskolások látogattak el a Várkertbe, hogy hódolhassanak az egészséges életmód részét képező mozgássorozatokat.

A bátrabbak falat másztak, az ügyesebbek íjászkodtak, vagy kipróbálták a népi játékokat, képességfejlesztő foglalkozásokat. Aki akarta, meggyőződhetett vércukor szintjéről, de népszerű volt a trambulin, a foci, a Várkert-futás és a funkcionális aerobic is. A rendezvényt tizenegy órakor dr. Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg, majd a pápai rendőrök tartottak bemutatót. A nap ötletgazdája, Szabadkai Verita művelődésszervező elégedett volt a résztvevők számával.

 

A Pápai Vízmű kora délutánig kettőezer pohár ivóvizet osztott szét, ebből lehet következtetni a résztvevők számára. Összességében, aki kilátogatott a rendezvényre, este elégedetten dőlhetett hátra: akár kilenc-tíz órát is mozoghatott az egészségéért.



 

 

„Ülősportok” helyett valódi testedzést! A rendezvény célja természetesen a szabadidős sporttevékenységek népszerűsítése, az aktív, sportos, közösségi időtöltés volt. No és persze nem titkoltan az is, hogy kizökkentsen a délutáni számítógép-függőségből, vagy a kedvelt televíziós sorozatok megtekintéséből. Hiszen a mozgásnak az egészségre gyakorolt hatását ma már sokan hajlamosak elfelejteni, illetve nem tartják fontosnak. Márpedig az „ép testben ép lélek” gondolata majdnem egyidős a gondolkodó emberiség korával, az pedig kifejezetten örvendetes, hogy az idea ma reneszánszát éli.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!