Hírek

2013.04.12. 09:19

Pénz a szállóra - Jogok és kötelességek a hajléktalan ellátásban

Pápa - Újabb, a helyi közösség gazdagodását szolgáló jó hírt jelentett be csütörtökön a dr. Áldozó Tamás polgármester meghívására a városba érkezett Soltész Miklós. A sajtótájékoztatót a városházán tartották meg.

Nagy Imre

A szociális és családügyért felelős államtitkár, Soltész Miklós bejelentette: a város önkormányzata a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében közel kilencvenegy milliós, vissza nem térítendő támogatást nyert az Arany János utcai hajléktalan szálló korszerűsítésére, bővítésére.

Fülöp Attila, Kovács Zoltán, Soltész Miklós és Áldozó Tamás a tájékoztatón (Fotó: Nagy Imre)

- Kormányzati szándékunk több irányból is közelíti a hajléktalan ellátást. Egyik üzenete, hogy nemcsak jogok, kötelességek is vannak. A hajléktalanok jelenléte zavaró lehet a többségi társadalom szemében, ám 2010 óta ebben is szemléletváltás következett be. Ugyancsak fontos a kitörési lehetőség biztosítása, ami mind az oktatást, mind a munkahelyet magában foglalja. Ezek segítségével az elesettek visszaintegrálódhatnak a társadalomba, oda, ahonnan érkeztek - fogalmazott az államtitkár.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki a pályázat eredményeként megvalósuló közösségfejlesztő programokról, az ellátottak és a dolgozók jobb élet- és munkakörülményeiről szólt. Fülöp Attila helyettes államtitkár a nemrég létrehozott központi nyilvántartásról szólva elmondta, ez alkalmas arra, hogy az adatok alapján felmérjék az egyes szolgáltatások igénybevételének mértékét.

Végül dr. Áldozó Tamás polgármester ismertette a pályázat részleteit. A projektnek köszönhetően az Egyesített Szociális Intézmény hajléktalan szállója tetőtér beépítéssel, akadálymentesítéssel, energetikai korszerűsítéssel, új közösségi terek létrehozásával bővül. Ennek eredményeként nyolc férőhellyel nő a kapacitás is. A projekt eredményeként megszűnik az ideiglenes elhelyezés, a bővített szállón új közösségi funkciók jönnek létre, és az ott dolgozó szakemberek munkakörülményei is javulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!