Hírek

2013.04.24. 08:35

Színvonalas felhozatal az idei VEN-en

Országos könnyűzenei fesztiválokéval vetekszik az idén jubiláló, 25. Veszprémi Egyetemi Napok zenei felhozatala.

Szabó Péter Dániel

Alaposan kitettek magukért az április 29-én, azaz jövő hétfőn éjfélkor startoló dzsembori szervezői, hiszen (el)ismert hazai és nemzetközi előadók/zenekarok szórakoztatják majd a nagyérdeműt az egész héten át tartó bulin.

Hazánkban először lép színpadra az Egyesült Királyságból érkező Solo Banton, az Asian Dub Foundation Soundsystem pedig a fuvolán "beatbokszoló" Nathan Lee társaságában teszi tiszteletét a Wartha Vince utcai felső kampuszon. Külföldről érkezik még a 14 tagú olasz Idraulici del Suono, akik Kusturica dallamokat hoznak, valamint a jungle-drum&bass-dancehall-reggae fronton egyaránt ténykedő, hazánkba szinte már második otthonaként visszajáró angol Deadly Hunta (UK).

Ami a magyar vonalat illeti, a veszprémi csapatok fontos szerepet kapnak a VEN-en. Amellett, hogy színpadra lép a Hollywoodoo, a Hősök, a Rubber Puppet, az LGT Emlékzenekar és zenél a Slap in the bass is, még az egyetem első beatzenekara, az 1967-ben alakult Esővárok is megmutatja az ifjaknak, hogy nemcsak a húszéveseké a világ. Mellettük érkezik még az Anima Sound System, a Kiscsillag, a Magashegyi Underground, a Carbonfools és az Ocho Macho is, a VENmajálison pedig a retró jegyében Korda György és Balázs Klári, valamint a lemezlovas Dévényi Tibor felel a fesztelen hangulatért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!