Hírek

2013.04.16. 07:53

Tisztább lett a falu

170 gyerek és mintegy 30 felnőtt gyűjtötte a szemet a napokban Alsóörs legeldugottabb zugaiban is.

Mint Ferenczy Gábor alpolgármester, az akció főszervezője elmondta, az idén már ötödik alkalommal szervezték meg az önkéntes munkát, hogy még a növényzet kizöldülése előtt összeszedjék az elszórt hulladékot. A technikai hátteret a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. az idén is ingyenesen biztosította.

Sallai Tibor műszaki igazgató irányításával kukáskocsival fogadták és elszállították az összegyűjtött hulladékot, és ők adták a kesztyűket, zsákokat is a munkához. Az akció másik fontos szereplői a helyi általános iskola tanulói és pedagógusai voltak, akik az idén amfiteátrum környékén gyűjtötték össze az elszórt szemetet.

Varga Péter (balról), Kenyeres Boglárka és Sasvári Emese az autóról adogatják le a szemetet, hogy a társaik a kukáskocsihoz vigyék (Fotó: Győrffy Árpád)

A "zsákmány" a műanyagasztaltól a rossz bicikliig terjedt. Az idén első alkalommal vettek részt az akcióban az óvodások és az óvoda dolgozói, akik az intézményük környékét és a faluközpontot tisztították meg. Az önkormányzat dolgozói és más önkéntes felnőttek egy másik kritikus részt, a kemping környékét tették rendbe.

Ferenczy Gábor elmondta, összesen mintegy százötven zsák szemetet gyűjtöttek össze. Az ilyen akciók mellett az is segít a falu tisztán tartásában, egy önkormányzati dolgozó naponta járja a községet a szemetelés megakadályozásáért.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!