Hírek

2013.05.21. 16:51

Fiatal szakács sikere

Veszprém - A fiatal szakács, Humli Dávid összesítésben a II. helyet szerezte meg az ifjú szakácsok magyarországi világversenyén.

Varga Domokos Péter

A méltán híres gasztronómiai világszervezet, a Chaîne des Rőtisseurs ez évben tizennyolcadik alkalommal rendezte meg az egyesülethez tartozó szállodákban és a Chaîne éttermekben dolgozó fiatal szakácsok részére a Jeunes Commis Rőtisseurs-t, azaz az ifjú szakácsok magyarországi versenyét.

Humli Dávidnak (balról) Kovács Lázár adta át a rangos elismerést (Fotó: Simon Emese)

A közelmúltban lezajlott versenynek a Budapesti Gazdasági Főiskola tanműhelye biztosított eszközöket és megfelelő hátteret. A versenyen olyan 27 év alatti szakácsok indulhattak, akiket egy, a Chaîne Egyesülethez tartozó étterem vezetője, tulajdonosa benevezett a versenyre. A neves gasztronómiai szervezet célja, hogy a Jeunes Commis Rőtisseurs verseny évenkénti, rendszeres megszervezésével elősegítsék a Chaîne-házakban dolgozó fiatal szakácsok magas szintű oktatását, szakmai munkájuk színvonalának emelését. 

A hazai verseny előkészítéséért és lebonyolításáért Kovács Lázár mesterszakács, a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnökségi tagja felelt, aki maga is egy ilyen versenyen tűnt fel és indult el a siker útján. A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyert arra, hogy képviselje hazánkat a Jeunes Commis Rőtisseurs világversenyén, amelyet idén Isztambulban rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!