Hírek

2013.05.20. 14:54

Mesés programok mindenkinek

Paloznak - Gyerekek és felnőttek is egyaránt találhattak kellemes és tartalmas programokat a hétvégén rendezett Pünkösdi Mesenapokon.

Győrffy Árpád

A programot egy évvel ezelőtt rendezte meg először a paloznaki önkormányzat és a község határában gyönyörű környezetben működő Meseterápia Központ a Paloznak Jövőjéért Közalapítvány és a Paloznaki Civil Egyesület segítségével.

Orosz Bálint, a Palinta Társulat basszusgitárosa (középen) különböző állatokat hajtogatott lufikból a nézőknek - balról Kiss Brendon Csaba, Kiss Csabáné, Sárközi Roland, Zsila Ilona és Zsila Zsuzsanna (Fotó: Győrffy Árpád)

Az egyik cél akkor is, most is az volt, hogy a napi munkáját zártan, mondhatnánk intim körülmények között végző központ tevékenységét a környéken élők és más érdeklődők jobban megismerhessék, s kicsit át is vehessenek az ott gyűjtött tapasztalatokból. Az idén a meseközpontot vezető Boldizsár Ildikó és munkatársai mellett maguk a működés anyagi feltételeit biztosító alapítók is beszéltek céljaikról.

A rendezvénysorozat másik célja is maradt a régi, a mesére, játékra építve jó programokat akartak biztosítani a kellemes időtöltéshez az ünnepi napokon. A programot az idén is a Paloznaki Kórus hagyományos pünkösdi hangversenye nyitotta a katolikus templomban. A gyerekek vasárnap délelőtt különböző mesefigurákat készíthettek mézestésztából. Délután több más mellett a Palinta Társulat adott Bohócország címere címmel koncertet a tájház udvarán. A mai magyar költők verseiből összeállított, bábjátékkal színesített műsorba közreműködőként bevonták a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. A társulat tagjai a koncert után ráadásként lufihajtogató, bábkészítő kézműves játszóházat tartottak.

 

 

A Paloznaki Meseterápia Központot 2010 szeptemberében hozták létre azoknak a gyermekeknek és felnőtteknek, akik fizikailag és mentálisan is egészségesnek számítanak, de életük bizonyos pontján olyan nehézségekbe ütköztek, amelyekkel nem tudnak segítség nélkül megbirkózni. Egy komplex művészetterápiás modell keretében kapukat szeretnének megnyitni egy stabil, saját belső értékeken nyugvó, a szűkebb és tágabb környezettel is harmonikus kapcsolatot fenntartó élet kialakításához és a boldogság képességének elsajátításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!