Hírek

2013.05.01. 09:37

Zenetörténeti pillanat a VEN-en

A belvárost kedd délben felforgató látványos bevonulás után este már a bulié volt a főszerep a 25. jubileumát ünneplő Veszprémi Egyetemi Napokon (VEN).

Szabó Péter Dániel

Örömteli tényként állapíthatta meg a lokálpatrióta VEN-polgár, hogy kedd este a veszprémi zenekarokon volt a hangsúly a Wartha Vince utcai felső kampuszon. Elsőként Reider Lackó és örökbecsű csapata, a Kossuth utcát is dalba foglaló Rubber Puppet muzsikált a nagyszínpadon, majd a királynék városának egyik büszkesége, a Hollywoodoo adott emlékezetes koncertet. Trócsányi Gergő és zenei stílusokat és örökérvényű klasszikus nótákat mesterien összemixemuzsika, lő bandája kiváló hangulatot teremtett, s megalapozta a VAD-projekt debütálását. Merthogy helyi szinten mindenképp zenetörténeti pillanatnak lehettek tanúi a megjelentek. Veszprém Allstars Delight, azaz rövidítve VAD néven utcanyi veszprémi muzsikus állt össze, s adott elő közösen nótákat a publikum legnagyobb örömére.

 

A már említett Rubber Puppet és Hollywoodoo mellett többek között a Company, a Sántakutya, a Wetwood és az LGT Emlékzenekar tagjaiból verbuválódott „szupergroup” bemutatkozása jól sikerült, várjuk a folytatást. A veszprémi blokkot a Presser Piciék zenei munkásságára építő LGT Emlékzenekar követte a színpadon. Nyakas Krisztiánék esetében a kiváló dalok adottak, így nem meglepő módon az első néhány taktus után táncra perdült a nagyérdemű.

 

 

Közben persze a többi helyszínen is folyt a mulatozás. Jól fogyott a veszprémi specialitásnak számító Fény, a szépen kidekorált csapatkocsmákban dübörgött a muzsika, az arénában pedig Hot X és Coyote adta az ütemet. Folytatás szerda délutántól a VENmajálissal. A 17 óráig ingyenesen látogatható rendezvényen offline facebook park, koncertek és bemutatók várják a közönséget, este pedig Balázs Klárival az oldalán az örökifjú Korda György teszi tiszteletét a VEN-en.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!