Hírek

2013.06.05. 22:09

Készül a bicikliút újabb szakasza

Az út helyének a kiásásával, és az árkokba kerülő betongyűrűk kihordásával kezdődött a tihanyi révhez vezető bicikliútszakasz építése.

Győrffy Árpád

A legutolsó elképzelések szerint július közepére készülnek el, de nincs ki zárva egy kis csúszás. A képen látható markológép a faluba vezető szerpentin elágazója és a Somosi strand közötti szakaszon ásta éppen az út helyét.

Mint Tósoki Imre polgármester elmondta, hogy a Somosi strand előtti szakasz kétharmadát a jelenlegi nyílt árok legyűrűzésével, lefedésével valósítják meg. Ugyanezt tervezik a Tihanyi Hajós Egylet kikötője előtti szakaszon is. Ott egy helyen a szikla kiér a közútig, így csak a szikla elbontásával tudnak helyet csinálni a kerékpárútnak.

Fodor Zoltán a markolóval alakítja ki a bicikliút helyét (Fotó: Győrffy Árpád)



Ezt a mintegy 30 méteres szakaszt csak a jövő szezonra tudják elkészíteni, mert egy olyan támfalat kell építeni, amivel a tervező korábban nem számolt. Addig ezen a rövid szakaszon kivezetik a közútra a bicikliseket. Szeptember közepén kezdik a munkát a móló előtti park felújításánál.

A parti sétány kialakítása mellett díszburkolatot raknak a jelenlegi aszfaltos útra és felújítják a díszkivilágítást. A park felújításához kapcsolódva megújítják a parti sétányt a Ciprián-forrás feljárójáig is - mondta Tósoki Imre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!