Hírek

2013.06.01. 17:19

Lovagot avattak a sümegi templomban

Sümeg - Idén is Sümegen tartotta éves rendi találkozóját a Szent László Rend Egyesület.

Szijártó János

A Szent László Rend Egyesület idén is Sümegen tartotta éves találkozóját. A zászlót a rend egyik tagja, a sümegi ifjú Papp Imre viszi. Fotó: Szijártó János

A rend és a meghívott baráti lovagrendek (a német Ordo Militaris Teutonicus, a német Griff lovagrend, az ukrán Mihály Arkangyal Lovagrend és a belga Livlandi Kardlovagok Rendje) tagjai szombaton délután díszegyenruhában, rendi palástban találkoztak a Kisfaludy téren, majd megkoszorúzták a Szent László szobrot. A szobornál a Szent László Rend Egyesület nevében Salamon Csaba helyezett el koszorút, majd dr. Heim Dezső felkérésének megfelelően Hans-Peter Maichle (Griff), Ivan Mikulinszky (Szent Mihály), Klaus Blos és Rátosi Ferenc (Ordo Militaris) tisztelgett, illetve koszorúzott. A Plébániatemplomban tartott szentmisén lovagavatási szertartás is volt, ahol a Szent László Rend Egyesület új perjelét, Fodor József pápai prelátust, a nagyváradi egyházmegye általános helynökét iktatták be, valamint az ukrán Michayl Kreytor grófot a rend tiszteletbeli tagjává fogadták. A Napló főszerkesztőjének, Barták Péternek Rátosi Ferenc polgármester díszoklevél átadásával köszönte meg a városi és a lovagrenddel kapcsolatos hírek folyamatos közzétételét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!