Hírek

2013.06.24. 08:16

Mikrobuszt kapott a település

Újabb ajándékot hoztak a traunsteini tűzoltók Bakonyoszlopra, ezúttal egy mikrobuszt, amely eredeti funkciójában is használható, valamint tűzcsapról történő tűzoltásra is alkalmas.

Varga Domokos Péter

Erről Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke számolt be a Naplónak, aki hosszú évek óta ápolja a kapcsolatot a traunsteini tűzoltókkal. Megtudtuk tőle, a kisbuszt eddig a németországi Traunstein melletti település, Marquarstein önkéntes tűzoltói használták. Miután a jármű elérte a 14 éves kort, az akkori könyv szerinti értékén, 500 euróért értékesíteni akarták.

 

Wolf Ferenc bakonyoszlopi polgármester (középen, napszemüvegben) átveszi a németektől az Opel gyártmányú kisbuszt (Fotó: Hédl József)


Mikor ezt a traunsteinek megtudták, Hédl Józsefen keresztül megérdeklődték, tudnák-e a még kiváló állapotban lévő járművet Magyarországon használni. Az igenlő válasz után megvásárolták, majd a hét végén elhozták Bakonyoszlopra. A piros színű kisbuszt (és egyéb tűzoltósági felszereléseket) Wolf Ferenc polgármester és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók elnöke, Czingiszer Tibor vette át.

A német vendégek – köztük két marquarsteini tűzoltóval – pénteken érkeztek, a csapatot ezúttal is Albert Kutzer, nyugalmazott traunsteini tűzoltóparancsnok vezette. Az ajándékokat szombaton adták át, ezt követően az oszlopiak meghívták ebédre a vendégeket. Délután még együtt vettek részt a bakonygyiróti pincefesztiválon, majd a küldöttség vasárnap utazott vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!