Hírek

2013.06.11. 08:46

Országos aranyérem a füredi fagyinak

A jó fagyi titka a precíz szakmai munka, a kiváló alapanyag. Ha meg valami különlegeset akarnak csinálni, akkor kell egy kis fantázia és bátorság is, állítja Dobó Norbert.

Győrffy Árpád

A Füredi Korzó fagyizó társtulajdonosa annak kapcsán mondta ezt el a Naplónak, hogy a citromlikőrös joghurt mandulával ízű fagylaltjukkal aranyérmet nyertek a országos Év fagylaltja verseny szabadon választott kategóriájában. Az Év fagylaltja címet egy fehérvári cukrászda nyerte el a vörösbor-eszenciával megbolondított málnafagylaltjával. Ezt a készítők teljesen saját maguk készítették.

A füredi aranyérmes fagylalt külön alkategóriában szerepelt, mert tartalmazott előrekészített alapanyagot is. Az aranyérmes fagyi joghurt alapra készül, van benne citromlikőrös sztracsatella, saját készítésű citromos, enyhén likőrös lekvár, és szórnak bele mandulát is. Dobó Norbert elmondta, hogy az idén még nem volt bátorságuk az alapkategóriában nevezni, de a második indulásnál elért siker további biztatást ad nekik a munkához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!