Hírek

2013.07.03. 16:33

Droglabor Balatonalmádiban - Megkezdődött a büntetőper

A vádlottak meghallgatásával megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken szerdán annak a négy embernek a büntetőpere, aki a vád szerint 2011-ben droglabort működtetett előbb Budapest X. kerületében, majd Balatonalmádiban.

MTI

A törvényszék az MTI-vel azt közölte: a Pest Megyei Főügyészség kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfi és két nő (az első- és a másodrendű vádlott barátnői) ellen. A vád szerint a rendszeresen kábítószerező két pár 2011 júliusában ismerkedett meg, akkor vetődött fel, hogy eladás céljából speedet (amfetamint) állítsanak elő.

A másodrendű vádlott utánanézett az interneten, hogy mire van szükség az amfetamin előállításához, illetve felkutatta azokat a helyeket, ahol a szükséges eszközöket és anyagokat be lehet szerezni. A kellékeket és felszereléseket az Érden lakó elsőrendű vádlott finanszírozta és szállította a másik férfi X. kerületi lakásába, ahol droglaboratóriumot rendeztek be, s még az év nyarán megkezdték a "kísérletezést".

Az első sikeres közös próbálkozás október közepén volt, akkor mintegy 150 gramm speedet állítottak elő, amelyet később értékesítettek, a "minőség" azonban nem volt megfelelő. A második sikeres kísérlet eredménye már mintegy 250 gramm speed lett, amelyből az elsőrendű vádlott 200 grammot vitt el és értékesített. A társaság novemberben egy rokon lakatlan balatonalmádi házába költöztette át a droglabort.

A nyomozók 2011. december 2-án a balatonalmádi házban tetten érték a vádlottakat kábítószer előállítása közben. A házkutatás során kábítószer előállítására alkalmas, összeszerelt berendezéseket, valamint vegyi anyagokat, feljegyzéseket és 755 gramm összsúlyú masszát foglaltak le, emellett az elsőrendű vádlott ruházatában is találtak mintegy 15-20 grammnyi kábítószert, illetve a férfi nadrágzsebéből egy gramm marihuána is előkerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!