Hírek

2013.07.30. 10:08

Gázolajtolvajokat értek tetten Ajkán

Telephelyen parkoló tehergépkocsik üzemanyagtartályából lopott többször gázolajat két ajkai férfi.

veol.hu

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás két ajkai férfi ellen, akik több alkalommal loptak el gázolajat a telephelyen parkoló tehergépkocsik üzemanyagtartályából - tájékoztatott kedden a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint július 26-án éjjel 2 óra és 3 között a kerítésen mászott be az ajkai ipari park egyik telephelyére két helyi férfi, akik több gépjármű – tehergépkocsik és traktorok – üzemanyagtartályából gázolajat tulajdonítottak el. A járművek tanksapkáját lefeszítették, és azokból egy műanyag csővel 20 literes műanyag kannákba szívták le a gázolajat. Több kanna megtelt, amikor a tolvajokat megzavarták és ők az üzemanyagot hátrahagyva elmenekültek. A kiérkező járőrök a tetten ért elkövetőket a helyszín közelében elfogták, és az Ajkai Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a Bűnügyi Osztály munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 25 éves G. Gábor és a 23 éves F. Zoltán elszámoltatásukkor két korábbi bűncselekmény elkövetését is bevallották. Megállapítást nyert, hogy 2013. július hónap közepén, pontosan meg nem határozható időpontban, valamint 2013. július 20-án éjjel Ajkán, a Kiskert utcában lévő egyik gazdasági társaság telephelyéről hasonlóképpen tehergépkocsik üzemanyagtartályából vittek el közel 10 kanna gázolajat.

Az eltulajdonított üzemanyagot G. Gábor értékesítette ismeretleneknek, a befolyt összeget ételre és benzinre fordították.

G. Gábor és F. Zoltán ellen folytatólagosan elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytat eljárást az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!