Hírek

2013.07.29. 15:49

Jó poénok tengerében

Tavaly költözött a Balatonhoz a tíz napig tartó Dumafüred rendezvénysorozat. Az idei tapasztalatok szerint nagy érdeklődés övezi a stand-up fesztivált, a napi három előadás közül az egyiket szinte mindig telt házzal tartják meg.

G. Takács Mária

Pénteken este a Duma Jam című műsorban a nagyágyúk nevettettek. Aranyosi Péter, Hadházi László és Litkai Gergely a hétköznapi életből merített történeteivel szórakoztaftta a humorra éhes közönséget. A sok spontán poénnal fűszerezett repülési, utazási élményeiket felváltva mesélték. Valódi csemegeként élvezhettük Aranyosinak az egyik tudományos ismeretterjesztő csatornán látott filmparódiáját, ami a nyenyecek tigrisvadászati stratégiáját idézte meg.

 

Aranyosi Péter

 


A helyzetekben verbálisan és vizuálisan is tobzódott a humor-triumvirátus. Hadházi László óriási rutinnal kapta fel a néha meglazulni látszó szálat, és dobott be egy-egy olyan poént, amit Aranyosi sokszor alig tudott időben - felkapni a nevetéstől. A hangulat a szarvasos-jelenetnél hágott a tetőfokára, amikor a borsodi dumagépet követően mindhárman többször végiglejtettek a színpadon.

 

Kiss Ádám



Ekkor már nem csak a közönségből dőlt a kacagás, az előadók sem tudták megállítani a rájuk törő nevetőgörcsöt. A szombati All starsban Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Kiss Ádám és Kőhalmi Zoltán lépett színpadra. Kiss Ádám legsikeresebb produkciója a hadarós-túrós történet volt, ami tagadhatatlanul illett adottságaihoz. Ezen az estén a diósgyőri vagány, Aranyosi vitte el a műsort, néhány politikai poénnal is bebátorkodott a trafiktörvény kapcsán.

 

Kőhalmi Zoltán



A műsor gyenge pontjaként említhető, hogy a közéleti, politikai témákat kerülik, néhány harmatos és óvatos kritikától eltekintve. Lendvai Ildikó botoxos poénját már kiírhatnák a műsorból  - egyrészt a hölgy kora miatt, másrészt lassan kivonul a közéletből. A kórházi élményt bemutató, hétköznapi történeten alapuló számot értékelte a közönség, ami elsősorban Aranyosi kiváló előadói képességének szólt. A műhelytitkokról, a történetek valóságalapjáról Kőhalmi Zoltán annyit elárult: "Vagy valóban megtörténnek vagy eszembe jutnak..." Beliczai Balázs lendületes előadása énektanári múltjára épült. Tom Jones és más énekesek kiváló paródiája, valamint néhány politikus szőrmentén történő karikírozása meghozta neki a vastapsot.

 

Beliczai Balázs (Fotó: Gajdos József)

 


Az idén óriási kánikulában kezdődött a fesztivál, ami szinte elviselhetetlenné tette a parkoló kövezetére épített sátorban a hőmérsékletet, az előadók többször is hangot adtak a klimatizáló hiányának. Esténként ugyanis garantált a sátorban a fojtogató ötven Celsius fok, ami szinte már élvezhetetlenné teszi az egyébként jól sikerült estéket is, mind a közönség, mind az előadók számára. Akiknek az előadás felér egy sivatagi, idegenlégiós meneteléssel - teljes felszerelésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!