Hírek

2013.07.07. 17:04

Lovat hajtottak a polgármesterek

Lovas – Tizenötödször szervezték meg a hétvégén a Lovasi napokat és most is rendkívül gazdag programkínálattal.

Varga Ibolya

Pénteken délután nyitották meg Hegyeshalmi László festőművész kiállítását a Lovasi Nagy Gyula Galériában. A Csopak Táncegyüttes műsora után dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntötte a résztvevőket. Ezen a napon még a balatonfüredi Acro Dance együttes lépett fel, majd Korda György és Balázs Klári énekelt, az utcabálon a For-Group zenélt.

Szombaton főzőversennyel kezdtek, melyen három kategóriában tizenegy csapat indult. A zsűri elnöke Domonkos Miklós gasztronómus volt, tagjai Gyukli Gyula gasztronómus, Andrássy Antal és Varga Ibolya újságíró. A marhapörköltek között a Rozé fröccs, a vegyesekben a Szuper csapat, az egyéb kategóriában A marha gyomra nevű csapat szerezte meg az első helyet. Második lett a Szaftos brigád, a Jászottyán és Dini Gabi csapata. Harmadikak a Nyerő csapat, a Gyütt-ment-marad és a Rakoncátlan babok. Különdíjat érdemelt Rideg Marci bandája és a Tóth n Tóth csapat. Mindegyik ételen érződött, hogy nem először ragadtak fakanalat a versenyzők.

Megtartották a lovak szépségversenyét, szerveztek pónilovaglást a gyerekeknek, lovagi tornát a Pápai Lovasiskola közreműködésével, és bemutatót tartott a Lovas Élet Iskola. Igen sokan izgulták végig a polgármesterek fogathajtó versenyét. Ezen Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere lett az első, második Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere, harmadik Hull Zita, Lovas alpolgármestere, negyedik Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere, ötödik Ferenczy Gábor, Alsóörs alpolgármestere.

Helyi együttesek és ismert sztárok

A kicsiknek gyermekprogramokat szerveztek és az arcukat is kifestették. A Mesetarisznya Bábszínház A tulipánná változott királyfi történetét adta elő. A Nők a Balatonért Egyesület elhozta a Vigyázz rám nevű környezetvédelmi társasjátékot, Balatoni játszóházat szervezett és környezetvédelmi tanácsokat adott a felnőtteknek. A Sforzátó Rézfúvós Zenekar örökzöld slágereket adott elő, a Tihanyi Asszonykórus is fellépett, Dávid Roland musicalokat énekelt Zalatnay Sarolta műsora előtt, Papp Kamilla táncolt, végül a Búgócsiga zenélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!