Hírek

2013.07.03. 06:51

Nincs gazdája? Áldatlan állapotok a bútorgyár egykori épületénél

Elhagyott, s lassan szétvert, pedig ipartörténeti szempontból is értékes épület éktelenkedik Veszprém szívében. Erre hívta fel a figyelmünket olvasónk, Szirányi Imre.

Tremmer Tamás

Megdöbbentő fotókkal kopogtatott a szerkesztőségben Szirányi Imre. A fotográfus a Balaton Bútorgyár egykori igazgatósági épületénél járt, s megörökítette mindazt, amit tapasztalt. Mit ne mondjunk, a látvány sokkoló: kivert ablakok, lepusztult épület, törmelék, szemét mindenhol. És mindez Veszprém szívében! Úgy tűnik, mintha az épületnek nem lenne gazdája. Vagy ha van is, arra vár, hogy az ipartörténeti műemlék épületet megegye az idő vasfoga, aztán le lehet dózerolni.

Áldatlan állapotok vannak a bútorgyár egykori központi épületében (Fotó: Szirányi Imre)

Kisebb „nyomozásunk” után kiderült, a szétvert épület a város vezetőinek a szemét is szúrja. Némedi Lajos alpolgármester ugyanis tavaly novemberben személyesen ment el annak tulajdonosához – Keringatlan Kft. – Budapestre, ahol beszélt Rammer Annával, a társaság ügyvezető igazgatójával. Némedi Lajos a Naplónak elmondta, a rendkívül készséges cégvezetővel abban maradtak, hogy ez év elején Veszprémbe küldi egyik kollégáját, aki felméri a helyzetet, s ennek nyomán javaslatot tesznek a megoldásra. Mivel nem kapott hírt a kolléga érkezéséről, márciusban keresni kezdte az ügyvezetőt, de elérhetetlen volt számára.

Lapunk munkatársa tett egy kísérletet, de csak Rammer Anna titkárnőéig jutott, aki visszahívást ígért. Kis idő múlva megcsörrent a telefonja, s a titkárnő – miután beszélt az ügyvezetővel - annyit közölt: az épület nem a Keringatlan birtokában van. Hát akkor kié? A kérdésre nem kaptunk választ.

Lehet, hogy tényleg nincs gazdája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!