Hírek

2013.07.12. 11:30

Rezsicsökkentés a vízdíjakban

Veszprém - Teljesíti a törvényi előírásokat, s július 1-től alkalmazza a 10 százalékos csökkentését a víz- és csatornadíjak tekintetében a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. és a Bakonykarszt Víz- és Csatornamű Zrt.

Szabó Péter Dániel

A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény alapján 2013. július 1-jét követően a lakossági felhasználók víz- és csatornadíját is érinti a tíz százalékos rezsicsökkentés. A DRV Zrt. a július 1-je után kibocsátott számláiban ennek megfelelően a már csökkentett díjak és fizetendő összegek jelennek meg, közölte a cég.

- Szeretnénk, ha minden fogyasztónk tisztában lenne azzal, hogy a rezsicsökkentés hogyan érvényesül a számlákban. Tájékoztató levelekkel, honlapon közzétett információkkal segítjük a felhasználókat abban, hogy könnyebben eligazodjanak ebben a témában - mondta el Winkler Tamás, a DRV Zrt. vezérigazgatója.

A társaság kommunikációs csatornáin kérte a felhasználók együttműködését a vízmérők 2013. június 30-i mérőállásának bejelentésében, hiszen ez alapján kerül elhatárolásra a július 1-je előtti és utáni időszak fogyasztásának meghatározásához szükséges mérőállás.

A 10 százalékos csökkentés július 1-től mindenütt érvényesül, az alapdíjban és a vízterelési díjban éppúgy, mint a fogyasztással kapcsolatos díjakban. Fotó: Szabó Péter Dániel

A díjváltozások esetében a korábbi évek gyakorlatát követi a Bakonyarszt Zrt., közölte kérdésünkre Kugler Gyula vezérigazgató.

- Kéthavonta olvasunk le vízfogyasztást és küldjük a számlát, emiatt lesznek fogyasztóink, ahol naptári napokra osztjuk le az adott időszak fogyasztását. A június 30-ig eső mennyiséget a régi áron, az azt követő időszak fogyasztását pedig az új, alacsonyabb áron számoljuk el. A 10 százalékos csökkentés július 1-től mindenütt érvényesül, az alapdíjban és a vízterelési díjban éppúgy, mint a fogyasztással kapcsolatos díjakban - hangsúlyozta a vezérigazgató, majd hozzátette a rezsicsökkentést tartalmazó első számlákat csak augusztus elején kapják majd meg az ügyfelek, ezért korábban nem érdemes keresni a 10 százalékos csökkenést a díjakban.

Kugler Gyula kiemelte, a kiküldött számlákon világosan látható lesz, hogy az adott számlázási időszakban mennyi a fizetendő összeg, s mennyi lett volna akkor, ha nincs rezsicsökkentés. Százalékosan és forintálisan is kimutatják a különbözetet, a fogyasztóik tehát világosan látják majd, hogy mennyit spóroltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!