Hírek

2013.07.12. 15:42

Szorosabb kapcsolattartást kezdeményeznek

Veszprém – A roma kisebbségi önkormányzatok és a rendőrség közötti együttműködés, kapcsolattartás volt annak a megbeszélésnek a témája, amit a napokban tartottak a megyei főkapitányágon.

Halmos György

A rendezvényen részt vett 18 megyei kisebbségi önkormányzat képviselője, az ORFK és a megyei főkapitányság munkatársai. A főkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője, aki egyben a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport (TKKM) vezetője, érdeklődésünkre elmondta: a találkozón az együttműködést, a munkacsoport tevékenységét értékelték, beszámoltak a kisebbségi összekötők és egyeztettek az idei további feladatokról.

Borbély Zoltán alezredes szólt arról, hogy a főkapitányság a megyében működő összes, 42 roma kisebbségi önkormányzattal kötött együttműködést, ami egyedülállónak számít az országban. A legutolsó népszámlás alkalmával a megyében 10-12 ezren vallották magukat roma származásúnak, de számuk valószínűleg magasabb, ezért is fontos az együttműködés ezekkel a szervezetekkel – tette hozzá. A TKKM vezetője fontosnak nevezte a kölcsönös és zökkenőmentes információáramlást a kisebbségi önkormányzatok és a rendőrség között.

Megemlítette, hogy konfliktus- és előítéletmentes kapcsolat a hatékony együttműködés alapja. Szólt a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiából (társadalmi felzárkóztatási programból) adódó feladatok végrehajtásáról, mint önismereti, illetve mediációs képzések szervezéséről a kisebbségek, valamint a rendőri állomány részére.

- Toborzással szeretnénk elérni, hogy több roma származású fiatal válassza a rendőri hivatást, ezért pályaorientációs rendezvényeket tartunk - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!