Hírek

2013.07.03. 11:14

Takarékszövetkezeti einstand

Veszprém – A parlament egyik legjobban kereső, több tisztséget is elvállaló, ennek ellenére alig felszólaló veszprémi fideszes képviselője jobban tenné, ha a pártja háza táján nézne körül, a trafikmutyi után ugyanis a föld- és szövetkezeti mutyi bontakozott ki – reagált Mihalovics Péter képviselő múlt heti sajtótájékoztatójára Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének vezetője.

Halmos György

- A Fidesz nem egyszer visszamenőleges törvényekkel felszámolta a demokrácia intézményeit, jogállamiságot, napjainkban pedig a gazdasági pozíciók ipari méretű megszerzése folyik, a hűbéreseknek földosztás, a vazallusoknak trafikok, patikák és más egyebek jutnak – mondta Hartmann Ferenc. Hozzátette, hogy a Fidesz klientúra mohósága nem ismer határokat, erre példaként a takarékszövetkezetek államosítását említette, ami gyakorlatilag „einstandolás”'. Bár ennek a szándéknak a köztársasági elnök rövid időre megálljt parancsolt, de a gyakorlatot ismerjük – közölte. Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt megyei elnöke az új földpályázatok kapcsán arról beszélt, sok a hasonlóság a trafikkoncessziókkal. Azonos szisztémával fognak kétszázezer hektárnyi földet elosztani, nem pályázni, mint ahogy a trafikokat leosztották.

- A korábbi 300-ról 1200-ra emelték a családi, egyéni gazdálkodói területet, ennek következtében jó nagy, Fidesz-közeli családi birtokok alakulnak ki – mondta. Azt tanácsolom a kollégáimnak a Fideszben, gondolkodjanak el azon, miért lépett ki egy volt államtitkár a pártból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!