Hírek

2013.07.09. 22:00

Tánc és zene főszerepben

Az igazi nyári hőség ellenére sokan voltak kíváncsiak az Almádi napok rendezvény első hétvégéjére, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a tánc, illetve a zene volt a főszerepben.

Halmos György

Amilyen nehezen indult a rendezvény, hiszen az első nap eső áztatta és viharvert volt az Almádi napok pénteki programját teljes egészében elmosta a zápor annyira jól sikerült a folytatás és az utolsó nap. Bati János, a rendezvényt szervező Pannónia művelődési ház igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy sokkal szerencsésebb volt a második nap, a kezdés előtt elállt az eső és minden együttes felléphetett.

Az érdeklődők körében nagy sikert aratott a Kid Rock and Roll Együttes energikus bemutatója (Fotó: Gáspár Gábor)


A vasárnapi programon az előzetes várakozással ellentétben telt ház volt a Szent István ligetben, ami a korábbiakhoz képest teljesen új helyszíne volt a három hétvégés rendezvények. A program főleg helyi és környékbeli amatőr és profi tánc-, illetve mozgásművészeti csoportoknak, valamint zenekaroknak ad lehetőséget bemutatkozásra. A fellépő csoportok többségének a Pannónia ad otthont, a nyári táborokban megtanult új koreográfiát mutatják be a ligetben.

A második hétvégén például a Csillagnyílás premier produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. A fellépők között megtalálhatók a Gurgolya, illetve a Ringató Balaton néptáncegyüttesek, valamint az erdélyi Csíkzsögödről érkező néptáncosok, de lesznek hastáncos produkciók is, illetve bemutatkoznak a Tihanyi Musical Stúdió növendékei. A programok zárásaként esténként népszerű dalokat előadó együttesek, a Viktória, a Frisson, vagy a Silverado lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!