Hírek

2013.07.31. 19:06

Vizsgálják a Bahart ingatlanvásárlását

Ügy valóban van, de ennél többet most nem lehet mondani se, mert bármit mondanék csak találgatás lenne - hárította el a Balatoni Hajózási Zrt.-vel (Bahart) kapcsolatos kérdésünket dr. Bóka István.

Győrffy Árpád

A füredi polgármester reményei szerint a Bahart augusztus 9-ei közgyűlésén várhatóan tisztázódik, hogy egyáltalán mi történt, jogszerűen járt-e el a cég vezetője egy ingatlanügyben, vagy megsértette a szabályokat.

A Népszabadság értesülései szerint a Bahart 450 millió forintos áron megvásárolt a siófoki önkormányzat egyik cégétől egy 1,2 hektáros ingatlant. A Bahart nemrég kinevezett vezérigazgatója, dr. Halmos Gábor a vásárláshoz nem kérte ki a közgyűlés jóváhagyását, sőt nem is tájékoztatta a tulajdonosokat a lépésről. Az üzlet megkötése után a Bahart azonnal át is utalt 200 millió forint vételárrészletet a siófoki önkormányzat cégének.

A tranzakcióról értesülve Bóka István rendkívüli közgyűlés összehívását, az ügy kivizsgálását kezdeményezte. A Népszabadság szerint Bóka a közgyűlés összehívása mellett egyben kezdeményezte a vezérigazgató leváltását. A füredi polgármester ezzel kapcsolatos kérdésünkre is azzal hárította el a választ, hogy mindenek előtt tisztázni kell, mi is történt.

Mint korábban írtuk, dr. Halmos Gábort, a cég korábbi gazdasági igazgatóját két hónapja választották meg a tulajdonos önkormányzatok a céget másfél évtizede eredményesen vezető dr. Horváth Gyula helyett. Mint azóta kiderült, a váltást a részvények több mint 40 százalékával rendelkező siófoki önkormányzat kezdeményezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!