Hírek

2013.05.24. 16:38

Lecserélték a kapitányt a hajózásnál

A következő hónapok legfontosabb feladata, hogy az idei szezon sikeresen lebonyolódjon, utána lehet majd arról beszélni, hogy szükség van-e valamilyen változtatásra - nyilatkozta lapunknak a Balatoni Hajózási Zrt. új vezérigazgatója.

Győrffy Árpád

Dr. Halmos Gábort, a cég eddigi gazdasági igazgatóját pénteken választották meg a tulajdonos önkormányzatok a céget több mint tíz éven vezető dr. Horváth Gyula helyett, akinek lejárt a mandátuma. Az új vezérigazgató mandátuma két évre szól.

Halmos Gábor elmondta, hogy a pénteki közgyűlésen elfogadott mérleg szerint a cég múlt évi tevékenysége rendkívül sikeres volt, a tervet háromszorosan túlteljesítve 62,8 millió forint adózott eredményt értek el, amiből 44 millió osztalékot fizetnek ki a 22 tulajdonos önkormányzatnak a részvényeik arányában.

Halmos Gábor (középen világos öltönyben) a munkatársaival egy tavaly májusi rendezvényen (Fotó: Győrffy Árpád)

A maradék 18,8 millió forintot eredménytartalékba helyezik, azt kizárólag fejlesztésre lehet használni. Elfogadták az idei évre szóló tervet is, amiben a várt adózott eredményt az idei alig háromnegyedében, 45,4 millió forintba határozták meg azzal, hogy ez az elvárt kötelező minimum.

A közgyűlés elfogadta a társaság 2014-20 közötti fejlesztési koncepciója, ami a hajóflotta és a kikötőhálózat korszerűsítése mellett tartalmazza a menetrendszerinti hajóforgalom rendszerének módosítási irányait is. Megkerestük Horváth Gyulát is, aki nem kívánta kommentálni a közgyűlés döntését. Csak annyit mondott, hogy még nem zárultak le a tárgyalások a továbbiakról.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!