Lőtéri gyakorlat

2024.05.19. 13:00

Vadászverseny – Bakonybéli vadőr lett a vármegye legjobbja

Hüll László, a Bakonyerdő Zrt. Bakonybéli Erdészetének hivatásos vadásza érte el a legmagasabb pontszámot a szakma vármegyei versenyén, így ő jutott tovább az országos megmérettetésre, amit Chernelházadamonyán tartanak meg június 18-19-én – értesítette lapunkat az erdőgazdaság.

Rimányi Zita

A Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezetének közleményéből kiderül, hogy a gyenesdiási Természet Háza Látogatóközpontban tartották meg a hivatásos vadászok vármegyei versenyét. A megmérettetésen 15 versenyző vett részt, a rendezvény azonban szakmai összejövetelnek is számít. A kollégák a felkészülés során frissítik szakmai tudásukat, ami elengedhetetlen az állandóan változó jogszabályi környezetben. 
Talán még soha nem volt ekkora szükség a hivatásos vadászok felkészültségére, tudására, hiszen folyamatosan változnak a törvényi szabályozások, a vadgazdálkodási előírások, a kilövési tervek, illetve új vadászati eszközöket vezetnek be – hangzott el az eseményen.

Rózsahegyi Bence, Hüll László és Obermayer Attila a hivatásos vadászok vármegyei versenyének díjátadásán
Rózsahegyi Bence, Hüll László és Obermayer Attila a hivatásos vadászok vármegyei versenyének díjátadásán
Forrás: Veszprém Vármegyei Vadászkamara


A vadászok vadismereti, lövészeti és csapdázási módszerekkel, jogszabályokkal és vadászirodalommal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak. Majd rövid videókat néztek meg, minden apró részletet meg kellett figyelniük, jegyezniük. Növény- és állatfelismerési próbák következtek és vadászkürtszignálokat kellett beazonosítaniuk. A lőtéri gyakorlat során futóvadlövészet és koronglövészet szerepelt a versenyszámok között, majd vadászkutyafajták felismerése és trófeabírálat.
Az első helyezett Hüll László, a Bakonyerdő Zrt. Bakonybéli Erdészetének hivatásos vadásza lett, a második helyen Rózsahegyi Bence, a Verga Zrt. Zirci Erdészetének hivatásos vadásza végzett, míg a harmadik Obermayer Attila, a Verga Zrt. Kab-hegyi Erdészetének hivatásos vadásza lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában