Hírek

2013.07.03. 09:20

Zaklatott, mert nem tudta feldolgozni a szakítást - vádemelés a férfi ellen

Nem tudott beletörődni a szakításba, ezért bűncselekményeket követett el a veszprémi P. Krisztián, aki ellen a rendőrség vádemelést indítványozott.

veol.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Vizsgálati Osztálya befejezte a nyomozást, amelyet felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott P. Krisztián 32 éves veszprémi lakos ellen.

Egy 28 éves helyi férfi tett feljelentést 2013. március 26-án a Veszprémi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki az azt megelőző hónapban, naponta legalább két alkalommal ismeretlen hívószámról mobiltelefonján megcsörgette. A sértett akkor határozta el, hogy a rendőrséghez fordul segítségért, amikor gépkocsijának az egyik gumiját – feltehetően telefonos zaklatója – kiszúrta.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. április 10-én a délelőtti órákban – mielőtt még a haragos kilétére fény derült volna – a sértett lakásán megjelent egy ismeretlen személy, akinek a férfi édesanyja nyitott ajtót. Az nő az ismeretlent beengedte a házba, aki ezt követően megragadta az 52 éves asszonyt és kést szorított a szegycsontjához. A sértett közölte, hogy férje a kertben tartózkodik, ekkor a férfi elengedte és azzal hagyta el az ingatlant, hogy nem az asszonyt akarta bántani.

Támadójában az 52 éves asszony felismerte a fia barátnőjének korábbi párját, P. Krisztiánt, akit rövid időn belül a veszprémi rendőrök elfogtak, majd – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A Veszprémi Járásbíróság ezt követően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Elszámoltatásakor P. Krisztián bevallotta a zaklatás vétség elkövetését is, tettét azzal indokolta, hogy nem tudta feldolgozni barátnőjével való szakítását.

Az előzetes letartóztatásban lévő P. Krisztiánnal szemben – mindkét bűncselekmény vonatkozásában – a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Vizsgálati Osztálya 2013. július 1-jén vádemelési javaslattal élt a Veszprémi Járási Ügyészség felé - tájékoztatott szerdán a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!