Hírek

2013.08.27. 16:37

Egy véletlenül nyomott lájk buktatta le az elkövetőt

A internetnek és a gyors rendőri intézkedésnek köszönheti a sértett, hogy előkerült az elveszett okostelefonja.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendelkezésre álló adatok szerint a 17 éves helyi fiatal 2013. augusztus 24-én éjjel Alsóőrs felkapott szórakozóhelye előtt – kerékpározás közben – hagyta el nagyértékű mobiltelefonját. Hiába kereste ezek után a feltehetően zsebéből kiesett mobiltelefont, azt már sehol sem találta.

Amikor a sértett másnap délelőtt az egyik internetes közösségi portál felhasználásával megpróbálta megállapítani készüléke helyzetét, észlelte, hogy megtalálója időközben „lájkolta” egy bejegyzését.

Nyomban hívta is saját telefonszámát, ami azonban nem volt elérhető. Az elkövető felderítésére forrónyomon induló bűnügyesek egy jelenleg Veszprémben élő bátaszéki lakoshoz jutottak el.

A 24 éves férfi lakásán előkerült az okostelefon, benne a már kicserélt SIM kártyával. A telefont meglovasító K. Andrást a rendőrök a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Elszámoltatásakor elmondta, hogy véletlenül nyomott „lájkot” a sértett bejegyzésére, továbbá megmutatta azt a bokrot, ahova eldobta a közel nyolcvanezer forintot érő készülékből kiszedett SIM kártyát.


Fotó: VMRFK


A férfi ellen jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt –szabadlábon hagyása mellett – indított eljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!