Hírek

2013.08.02. 15:21

Fertőtlenítőszert ivott egy tehenészetben - belehalt sérüléseibe

A fertőtlenítőszer tárolására vonatkozó szabályok megszegése okozta egy férfi halálát egy nagypiriti tehenészetben.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Vizsgálati Osztálya a 49 éves K. Z. Károlyné bobai lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a tejcsarnok közelében végzett szerelési munkákat saját tehenészetükben a gyanúsított családja és az egyik alkalmazottjuk Nagypiriten 2012. március 16-án, amikor a délelőtti órákban megjelent ott egy 53 éves helyi férfi. A hívatlan vendég a tejcsarnokba bement, majd beleivott a mosdó mellett hagyott 2 literes ásványvizes flakonba. Mindezt azonban óvatlanul tette, hiszen a palack egy lúgos kémhatású fertőtlenítőszert tartalmazott, amivel a gazdák a tehenek tőgyét mosták.

A férfi – a nyelőcsövének károsodása következtében – valamivel több, mint egy hónappal később elhunyt. A nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Vizsgálati Osztálya több szakértő bevonásával folytatta, megállapították, hogy haláláért a feleség, K. Z. Károlynét terheli a felelősség.

A nő a vonatkozó kezelési, biztonsági és a munkavédelmi előírásokkal ellentétben feliratozás és veszély jelzés nélkül, ásványvizes palackban tárolta a fertőtlenítőszert, ezáltal nem gondoskodott arról, hogy használata ne károsítsa a munkavégzés hatókörében tartózkodó férfi egészségét.

Az eljáró szerv a nyomozást a napokban lezárta és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az Ajkai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!